Sabadell es prepara per batre rècords amb una de les festes Holi més multitudinàries d'Europa

El Parc Catalunya es tenyirà de colors el proper diumenge per donar la benvinguda a la primavera | Aquest any es commemora el desè aniversari de la festa a la ciutat

Festa Holi de Sabadell
Festa Holi de Sabadell | Juanma Peláez
13 de març del 2018
Actualitzat a les 10:05h
L'amfiteatre del Parc Catalunya de Sabadell serà l'escenari aquest diumenge d'una de les festes Holi més multitudinàries d'Europa. L'any passat unes 10.000 persones es van sumar a aquesta iniciativa, que creix any rere any, i que ha trobat en l'amfiteatre del parc l'escenari perfecte per donar la benvinguda a la primavera. Aquest any, a més, celebren els seus 10 anys de festa a la ciutat.
 

Edició de l'any 2016. Vídeo: Albert Segura
 
La cita arrencarà a les 11.00 hores amb la inauguració de la festa, i deu minuts més tard es farà una coreografia amb més de 450 ballarins de l'Associació Catalana de Bollywood de Sabadell. A les 11.15 es faran les activitats d'animació de Bollywood a càrrec del Centre Asana - AC Bollywood, el Club Masala Barcelona, Bollywood Igualada, Sweet India i Din Tak. A les 12.15 arribarà el punt àlgic, amb la tirada de colors.
 

Edició de l'any 2014. Vídeo: Albert Segura

Què és el Holi

L’activitat es va començar a celebrar fa set anys a la capital vallesana per l’interès de diverses entitats de reproduir una celebració molt vistosa. Es tracta d’un festival hindú que representa el començament de la primavera, i és una forma de donar-li la benvinguda a una època reconeguda com de fertilitat i bonança.

La trobada pretén donar a conèixer algunes llegendes, una d’elles, la més popular, és la d’un jove déu, Krishna, que estava gelós de la seva ànima bessona, Radcha, pel seu estilitzat i blanc perfil, en oposició a les seves pròpies faccions fosques. Després de demanar consell a la seva mare, aquesta li va recomanar pintar la cara de Radha fins a obtenir una tonalitat més acolorida, i d’aquí la tradició de llançar colors a la gent.

L’activitat principal de la festa consisteix a llançar pols de colors fins a cobrir rostre i cos d’un multicolor arc de Sant Martí. Als països hindús es complementa amb un dinar on els participants proven diversos plats tradicionals i el bhang, una beguda derivada de la planta de cànem que es beu cerimonialment durant el Holi.