Banc Sabadell aprovarà destinar 393 milions a dividends en la seva primera junta fora de Catalunya

Alacant pren el protagonisme que fins ara tenia el recinte de Fira Sabadell

Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 12:27h
<div class="schema_foto" itemscope=" itemtype=" https:="" schema.org="" imageobject"="" style="box-sizing: border-box;">Banc Sabadell aprovarà destinar 392,97 milions d'euros al pagament del dividend corresponent a l'exercici 2017 en la seva junta general d'accionistes, que se celebrarà el proper 19 d'abril i per primera vegada a Alacant, la seva nova seu social. Així, la retribució a l'accionista serà de 0,07 euros per títol, dels quals 0,02 euros per acció corresponen al dividend a compte i van ser repartits el passat 29 de desembre.

La resta, 0,05 euros per títol, es distribuirà als accionistes de Sabadell a partir del 27 d'abril d'aquest any com a dividend complementari al 2017. Aquesta quantitat suposa un pay-out pròxim al 50%, atès que l'entitat presidida per Josep Oliu va guanyar 801,5 milions d'euros l'exercici 2017, gairebé un 13% més.

A més, els accionistes de l'entitat hauran de donar el seu vistiplau a la reelecció del conseller delegat del banc, Jaume Guardiola, com a conseller executiu. També seran renovats, si la junta així ho decideix, els consellers David Martínez Guzmán (dominical) i José Manuel Martínez Martínez (independent), al mateix temps que els nomenaments de Pedro Fontana García (independent) i George Donald Johnston (independent) seran ratificats.

Així mateix, els accionistes hauran de votar a favor o en contra de la reelecció de PwC com a auditor dels comptes de Sabadell per a l'exercici 2018.

Política de remuneracions

L'ordre del dia de la junta també contempla l'aprovació de la política de remuneracions dels consellers per als exercicis 2018, 2019 i 2020, anys que coincideixen amb el pla estratègic de l'entitat.

A més, s'aprovarà un incentiu a llarg termini basat en l'increment del valor de les accions de Banc Sabadell per als consellers executius, l'alta direcció i altres directius.