​Sant Cugat blinda definitivament Torre Negra

El consistori aprovarà de forma provisional una nova modificació del PGM per evitar que Núñez y Navarro construeixi 2.800 pisos a l'espai | Resta a l'espera del vist i plau de la comissió d'Urbanisme de la Generalitat

per Redacció , 9 de març de 2018 a les 11:53 |
L'àmbit de Torre Negra, al terme municipal de Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha fet un pas endavant per blindar l'espai natural de Torre Negra. L'Ajuntament classificarà 165 hectàrees del sector com a sòl no urbanitzable mitjançant l'aprovació provisional d'una nova modificació del Pla General Metropolità (PGM) i traslladarà l'expedient a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona perquè hi doni llum verda de forma definitiva.

L'objectiu és evitar que Núñez y Navarro construeixi 2.800 pisos a l'espai. Aquesta modificació és la tercera que l'executiu impulsa, després que el TSJC tombés els anteriors intents de preservar el sector.


"Estem segurs que l'estratègia que hem seguit aquest cop és correcta", ha assegurat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, que ha explicat que entre les novetats que planteja el document destaca el fet que els tres nuclis existents en l'àmbit – una petita urbanització, el Club Tennis Sant Cugat i l'escola Avenç - s'han classificat com a sòl urbà.

Alhora contempla que les àrees residencials de Can Bellet i Can Calao es consideraran verds privats i manté l'hípica de la zona en sòl no urbanitzable.

 

Participació