Pronunciament contundent de l'ONU sobre la brutalitat policial durant l'1-O

El cap de Drets Humans de l’organització internacional ho plasma en l'informe anual presentat aquest dimecres

Un agent de la policia espanyola trenca el vidre de l'escola Nostra Llar de Sabadell
Un agent de la policia espanyola trenca el vidre de l'escola Nostra Llar de Sabadell | Creueta 119
Redacció
08 de març del 2018
El comissionat dels Drets Humans de les Nacions Unides es posa les mans el cap davant la brutalitat exercida per la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant la celebració del referèndum del passat 1 d'octubre. El cap del departament, Zeid Ra’ad Al Hussein, assegura que està commocionat per les càrregues en els col·legis electorals i parla literalment de "violència" durant l'1-O.

El comissariat s'expressa així de clar i contundent en l'informe anual que ha presentat aquest dimecres al Consell de Drets Humans de l'ONU, a Ginebra. El text posa en qüestió l'argumentari cosit des de la Moncloa per vendre una imatge de normalitat sobre els fets. Rebutja que el govern espanyol descrigui el modus operandi dels agents com a "legal, legítima i necessària". 

D'altra banda, Zeid Ra’ad Al Hussein també fa menció als líders sobiranistes empresonats a Estremera i Soto del Real des de fa més de quatre mesos. Sense fer-ne una referència explícita, recorda a les autoritats estatal que la presó preventiva hauria de considerar-se com una mesura d'última recurs.