​Aquest 8 de març, fem vaga!

Article de les dones d'Unitat pel Canvi

Una pintada crida a la vaga feminista del proper 8 de març
Una pintada crida a la vaga feminista del proper 8 de març | Adrià Costa
07 de març del 2018
Actualitzat a les 12:18h
Les raons del perquè d’aquesta vaga ens poden semblar òbvies a moltes persones, atès que ja fa molts anys que les dones lluitem per l’equitat i la paritat, molts anys de mobilitzacions i de denúncia, però creiem que continua sent necessari explicar-les, i és que les dones d’UpC som plenament conscients que aquesta lluita està sent llarga i sovint incompresa.

Aquesta convocatòria de vaga és necessària, en primer lloc, perquè obre un camí de consciència. En aquest sentit, i tot i que ens sembla insuficient, saludem que els sindicats majoritaris convoquin també una aturada en aquesta jornada de lluita pels drets de les dones.

I, doncs, per què cal aquesta vaga? 

• Perquè ja n'hi ha prou que per fer les mateixes feines cobrem menys i se’ns valori menys. 

• Perquè les tasques de cures d’infants, gent gran i persones dependents recauen només en nosaltres. 

• Perquè no podem sortir al carrer, a l’hora que sigui, sense ser violentades. 

• Perquè no volem haver de triar entre ser mares o progressar a la feina. I perquè no estem obligades a ser mares. 

• Perquè no som objectes, no volem que se’ns cosifiquin, ni se’ns sexualitzi des de nenes. 

• Perquè tenim ple dret a decidir sobre les nostres vides, els nostres cossos i la nostra sexualitat. 

• Perquè exigim l’avortament lliure i gratuït, i amb totes les garanties. 

• Perquè no volem continuar sent assassinades. Prou feminicidis! 

• Perquè tenim tolerància zero vers les violències masclistes. 

• Perquè NO és NO. 

• Perquè necessitem de la coeducació a l’escola, per educar nenes i nens en igualtat, i caminar cap a una societat plenament igualitària. 

• Perquè reclamem unes pensions dignes: si la pobresa té rostre de dona, quan parlem de dones grans l’escletxa amb els homes s’aprofundeix. 

• Perquè hem de poder tenir presència en els espais de presa de decisions de tots els àmbits de la societat. No pot ser que la meitat de la societat decideixi per l'altra meitat. 

• Perquè els drets de les dones també són Drets Humans, volem tots els drets i els volem ja! 

En definitiva, perquè les dones lluitem pels nostres drets i ens rebel·lem contra els privilegis d’una societat que posa l’home blanc heterosexual al centre. Una lluita que imbrica amb tots els moviments que, al llarg de la història, han combatut totes les violències masclistes: pel dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra vida, per la justícia social, pel dret a vot, pel dret a treballar, a l’habitatge, a la salut i a l’educació, entre moltes d’altres reivindicacions.

El nostre és un crit global, transfronterer i transcultural. Som un moviment internacional divers que planta cara a l’ordre patriarcal, racista, capitalista i depredador amb el medi ambient, i que proposa un altre món radicalment diferent, que propiciï les relacions entre homes i dones lliures i iguals, i el respecte de la diferència. Estem unides per una altra forma d’entendre i organitzar la vida, l’economia i les relacions.

Formem part d’un procés de transformació radical de la societat, de la cultura, de l’economia, de les relacions. Volem ocupar l’espai públic, reapropiar-nos de la decisió sobre el nostre cos i la nostra vida, reafirmar la força política de les dones i preservar el planeta en que vivim.

La lluita feminista és profundament emancipadora i democràtica, no només per a les dones, també per als homes, l’alliberament de les dones allibera a tota la societat.

És per totes aquestes raons que les dones d’UpC ens sumen a aquesta vaga i animem a totes les dones a que facin el mateix, perquè vivim un moment en el que les llibertats estan sent atacades des del poder i el patriarcat. Les dones d'UpC, més que mai, hi serem plegades amb les nostres companyes del món en defensa de la llibertat i la igualtat. 

Perquè ens volem lliures, vives, feministes, combatives i rebels!

Visca el 8 de març! 

Visca la vaga de les dones!

Signat: Les dones d'Unitat pel Canvi a Sabadell