​Uns 250 escolars planten arbres als boscos de la Salut i Castellarnau

La primera plantada es va portar a terme al febrer i la segona tindrà lloc dimecres

Redacció
06 de març del 2018
El dimecres 7 de març, a partir de les 10 del matí, tindrà lloc una nova plantada escolar d’arbres. En aquest cas, els protagonistes seran 40 alumnes de l’Escola Juan Ramón Jiménez, situada al barri del Poblenou, que plantaran pins, alzines, romaní i espígol al bosc de la Salut. L’actuació tindrà lloc al mateix indret on l’alumnat ja va fer una plantada el 2016. Allà reposaran els arbres que no han sobreviscut i en plantaran més per ajudar a regenerar el bosc, afectat per la ventada del 2014.

La jornada de dimecres donarà continuïtat a la primera plantada, que es va portar a terme a mitjan febrer al bosc de Castellarnau i en la qual van prendre part 210 nens i nenes de les escoles Can Llong i Mas Boadella. En aquella ocasió s’hi van plantar alzines, pins, romaní i farigola.

A les plantades, que inclouen un treball previ a classe amb l’alumnat, hi participen monitors de l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (Adenc). Així mateix, la cooperativa d’integració sociolaboral CIPO s’encarrega de preparar el terreny i de regar periòdicament les espècies plantades, acció que dura d’un a dos anys, depenent de la climatologia i de com arrelen les noves espècies.

Plantació al carrer del Caucas

D’altra banda, el passat dissabte 24 de febrer l’Associació de Veïns de la Plana del Pintor va organitzar una plantada al carrer del Caucas, damunt del talús del Ripoll. L’Ajuntament els va proporcionar pins i alzines i CIPO va fer els forats.