El secretari general de CCOO veu incapaç el PP per solucionar el tema de les pensions

El sindicalista, Javier Pacheco, exigeix polítiques per fer efectives unes "pensions dignes"

Redacció
01 de març del 2018
Actualitzat a les 21:53h
El president del Govern de l'Estat, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous, en una entrevista a El programa de Ana Rosa de Telecinco, la seva intenció de convocar un ple monogràfic al Congrés sobre les pensions. El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha valorat la proposta de l'executiu espanyol com una reacció a les contínues manifestacions d'aquest col·lectiu en els últims mesos, però especialment els últims dies. Tot i així, veu incapaç el PP de solucionar aquesta problemàtica.  

El futur "del que representa un 20% de la població no pot estar en mans d'un partit que no és capaç de posar-ho de primera prioritat", ha dit Pacheco, que ha participat en el debat sobre les pensions, organitzat pel sindicat comarcal i que s'ha celebrat a l'Auditori del Casal Pere Quart. El sindicalista ha remarcat la importància de les mobilitzacions dels pensionistes i per això, ha esperonat a seguir fent-ho, "perquè aquest anunci es converteixi en una transformació d'un dret" i que esdevingui realitat, posant l'accent en què entre els agents socials, econòmics i polítics i els sindicats "hem de fer-hi pressió".

En aquesta línia, el seu homòleg del Vallès Occidental - Catalunya Central, Enrique Rodríguez, ha assegurat que seguiran donant suport a les manifestacions i crides que es facin i ha animat que se celebrin, recordant que els primers dilluns de cada mes, a partir de les 19 hores, hi ha concentracions a les portes del ajuntaments.

Fòrmules per capgirar la situació

El secretari de Polítiques Públiques i Protecció Social de CCOO, Carlos Bravo, ha enumerat un seguit de mesures que podrien apujar el poder adquisitiu dels pensionistes, que passa per millorar els ingressos. Cal, al seu criteri, fer-ho per dues vies: millorar els ingressos de la Seguretat Social i augmentar la partida pressupostària de l'Estat. Malgrat que aquesta última, ha reconegut ja és considerable amb un 10% del pressupost. 

Bravo ha indicat, per exemple, acabar amb les subvencions, "deixar de pagar amb cotitzacions socials altres polítiques", així com atacar el frau i que aquells que guanyin més de 46.000 euros que cotitzin i això "són gairebé 30.000 euros anuals". 

També ha apuntat a corregir les reformes efectuades el 2013 que si no es fa s'aboca cap a un escenari de "pensions molt baixes". Bravo ha determinat que aquestes i d'altres propostes compten amb "un consens acceptable" i ha dirigit tota la responsabilitat al Govern de l'Estat.