No són temps

«A Sabadell hem sigut històricament un municipi pioner en temes de gènere i els diferents partits polítics progressistes sempre havien anat de la mà»

Interior d'un bus de Sabadell
Interior d'un bus de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
04 de març del 2018
Ens els darrers dies, diversos mitjans de comunicació han informat d’una iniciativa molt interessant sobre transport urbà, que fins i tot es podria dir que arriba tard ja que fa temps que ens calen mesures en aquesta direcció.

Parlo de les anomenades parades intermèdies que haurien de fer les línies d’ autobús nocturns, pensat principalment per les dones i menors d’edat, per tal d’acostar-los al màxim al seu lloc de destí, prèvia demanda dels usuaris al conductor.

Diferents ciutats han començat fa setmanes una prova pilot, que sens dubte,  ha de donar més seguretat i protecció a moltes dones que per motius de feina viatgen soles de nit o quan encara no s’ha fet clar,  en llocs poc habitats i a vegades escassament il·luminats.

Queda clar que amb aquest servei en els itineraris del transport públic urbà,  seria  més segur per les dones i els nostres menors. Així també ho han reconegut i valorat les diferents persones enquestades en el Diari Sabadell de l’ 1 de març.  I a més a més, és d’aquelles mesures fàcils de fer i pràcticament sense cost.

Per això, d’aquí bé la desagradable sorpresa de molts sabadellencs i sobre tot sabadellenques entre les quals m’incloc, quan ens hem assabentat que a l’últim Ple Municipal,  el govern de la ciutat no ha donat suport a la moció presentada pel PSC, demanant exactament això.

A Sabadell hem sigut històricament un municipi pioner en temes de gènere i els diferents partits polítics progressistes  sempre havien anat de la mà,  interpretant que només així es pot avançar com a conjunt.

Quin greu que des de la política actual no hagin sigut capaços de reconèixer una molt bona iniciativa vingui de qui vingui.

Aquesta vegada i per aquesta gens encertada decisió del govern de la nostra ciutat, les PERJUDICADES SOM LES SABADELLENQUES.

Per tant, em veig encoratjada a demanar-los que en breu hi hagi una rectificació. Seria, sens dubte, el més assenyat. Perquè com diu la saviesa popular, rectificar és de savis.

Anna Griera