Impulsen una «app» per ubicar plantes al·lèrgiques als nuclis urbans

És un projecte vinculat a la UAB i que s'espera omplir de contingut amb la participació ciutadana

Redacció
02 de març del 2018
El Punt d'Informació Aerobiològica (PIA), un projecte creat per l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i el Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB (BABVE), en col·laboració amb el Centre de Visió per Computador (CVC) de la UAB, han creat una aplicació mòbil, anomenada Planttes, per identificar i ubicar plantes al·lèrgiques que hi ha a les ciutats.

Mostra imatges de diferents plantes al·lergògenes més importants, amb informació de com són les seves flors i els seus fruits. Amb aquest informació, la idea és que l'usuari pugui geolocalitzar les diferents espècies que troba, precisant detalls com ara si té o no flor, fruits i la planta està oberta. 

De fet, es tracta d'una eina de ciència ciutadana i l'objectiu és que serveixi d'ajuda als usuaris per establir una o altra ruta en el seu entorn urbà, evitant zones amb presència de plantes que causen al·lèrgia. En aquest sentit, els impulsors tenen esperances que sigui útil per a escoles, centres cívics i entitats amb la finalitat que puguin col·laborar en el seu ús i aportin contingut per donar-li continuïtat. 

Planttes és un projecte que va néixer en una col·laboració amb el màster de Disseny de l'Escola de Disseny de Barcelona i es complementària a la que ja utilitza el PIA.