FOTOS i VÍDEOS Així llueixen el Tibidabo i Collserola emblanquinats per la neu

La nevada també ha agafat a la serralada de Collserola, però no ho aconsegueix a dins de la ciutat de Barcelona

La plaça del Tibidabo emblanquinada amb el temple amagat per la boira
La plaça del Tibidabo emblanquinada amb el temple amagat per la boira | ACN
Redacció
27 de febrer del 2018

La nevada que des de dilluns a la tarda afecta les comarques del nord-est i de la Catalunya Central s'ha anat desplaçant cap al sud del país i fins i tot ha arribat a Barcelona. A la ciutat han caigut flocs de manera irregular durant diverses hores, però no aconsegueix agafar al terra, però sí que ho ha fet a la serralada de Collserola, que ha acabat emblanquinada, i també al cim del Tibidabo. Tot seguit un recull de vídeos i fotos des de l'Observatori Fabra i d'altres punts de la capital catalana.

La neu emblanquina l'Observatori Fabra de Barcelona. Foto: Alfons Puertas

 


 

 

Dos nens juguen amb la neu al Tibidabo. Foto: ACN

 

La neu també ha agafat a teulades i vehicles al Tibidabo. Foto: ACN


L'Ajuntament demana "màxima prudència" en els desplaçaments

El comissionat d'Ecologia de Barcelona, Frederic Ximeno, ha demanat "màxima prudència" als barcelonins a l'hora de realitzar els desplaçaments per la ciutat davant de la previsió de nevades. Des de l'Ajuntament es recomana no sortir al carrer tret que no sigui necessari, i en cas que calgui fer qualsevol desplaçament "és convenient" fer-ho en transport públic, "sobretot en metro" per la poca incidència en ser un mitjà de transport soterrat.

Ximeno ha recalcat que "la ciutat està preparada" per al "temporal" de neu amb 80 màquines llevaneus repartides per tots els barris, sobretot en els de "muntanya i zona alta" de Barcelona. D'altra banda, ha recordat que pot nevar en qualsevol moment fins al migdia de dimecres i per tant, cal ser conscients que tot i poder sortir de casa al matí, "cal pensar en la tornada".

En alguns barris de la capital catalana ha caigut neu granulada de matinada, tal com han recollit els treballadors de l'Observatori Fabra, que també han aprofitat per informar que el més destacable, però, ha estat la baixada de temperatura. El termòmetre ha marcat un mínim de -2,4ºC, la més baixa des del febrer del 2012.
 
 
Els flocs es deixen veure fins i tot al Mobile

Una segona tongada de nevades ha arribat des del migdia, quan ha caigut a les zones més altes però també en altres indrets de la ciutat, com a Les Corts, la Via Augusta, el barri de Gràcia, el de Sants i la Diagonal. També al centre de Barcelona, com ara la plaça Espanya. Al Mobile World Congress (MWC), a l'Hospitalet de Llobregat, els congressistes han pogut veure com queien alguns flocs de neu a les terrasses que hi ha a l'interior del recinte.
 
Davant de qualsevol possible eventualitat, però, aquest dilluns, l'Ajuntament ja va activar l'alerta i va mobilitzar una trentena de màquines llevaneu. Segons ha informat la Guàrdia Urbana sobre les 15.30 h, no hi ha afectació a la mobilitat, malgrat que continua nevant amb intensitat per tota la zona alta, si bé la neu no agafa. Al Tibidabo és on més s'ha fet notar més la nevada. Aquestes imatges corresponen al migdia:
 
 

La nevada al Tibidabo de Barcelona. Foto: ACN


En indrets de la zona alta com la plaça Kennedy, el passeig Bonanova i el barri de Vallcarca ha caigut amb intensitat variable:




 

Flocs de neu a l'avinguda República Argentina, a Vallcarca. Foto: Cedida


També ha arribat a altres parts, fins i tot a les més baixes, com la plaça Espanya i Drassanes: