Els veïns a qui se'ls va ensorrar el sostre a Sabadell encara no han pogut tornar a casa

Denuncien que l’assegurança no els cobreix els danys ocasionats | Amb dos criatures, s’han hagut d’instal·lar provisionalment a casa d’uns familiars

Afectació a l'immoble de l'Eixample
Afectació a l'immoble de l'Eixample | NacióSabadell / Cedida
Redacció
27 de febrer del 2018
Els veïns del pis a qui la setmana passada se'ls va esfondrar part del sostre de casa seva encara no han pogut tornar-hi. Denuncien que l'asseguradora els ha deixat penjats en no cobrir els danys que pateix l'immoble, i que se centren en el fals sostre situat entre el menjador, la cuina i l'accés a la terrassa.


Els fets van passar dijous passat al vespre al primer pis del número 98 Bis del carrer Gorina i Pujol, a l'Eixample, quan la part del sostre va cedir en el moment en què la família acabava de sopar, amb dos nens, de 4 i 7 anys, a la zona. "Al gran no li va caure el sostre a sobre de miracle", explica Salvador Marcián, propietari del pis. El van adquirir fa un any i mig, amb hipoteca constituïda amb ING i que els obligaven a contractar l'assegurança de National Nederlanden.

En caure els sostre, els bombers van obligar a desallotjar el pis afectat, motiu pel qual els propietaris van marxar a casa d'uns familiars. "L'asseguradora ni tan sols se'ns va oferir un hotel, més tard ens va dir que anéssim a un, però sense especificar què ens cobrien i què no", explica.
 

Afectació a l'immoble de l'Eixample Foto: NacióSabadell / Cedida


Després de no saber res de l'asseguradora tot i les reiterades peticions, aquest dilluns un pèrit va desplaçar-se fins l'¡mmoble i els va comunicar que l'assegurança no els cobria els danys, valorats en uns 2.000 euros, més els desperfectes provocats en tots els mobles que hi havia a la sala.

Els propietaris, que segueixen sense poder fer vida a la seva llar, asseguren que insistiran perquè els cobreixi els danys, i mentrestant seguiran instal·lats a casa dels familiars.