Castellar estrena aparells de gimnàstica urbana a la plaça de Carcassona

Es tracta d'elements per practicar l'Street Workout, un moviment basat en l’entrenament i l'esport gratuït al carrer utilitzant el propi cos i els elements existents a l’entorn

Redacció
23 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:24h
L’Ajuntament de Castellar finalitzarà en els propers dies la instal·lació d’uns aparells per a la pràctica de gimnàstica urbana a la plaça de Carcassona, situada a la ronda de Llevant. Aquests nous elements urbans donen resposta a la demanda realitzada per un grup de practicants de Street Workout, un moviment basat en l’esport gratuït al carrer, consistent en l’entrenament a la via pública, utilitzant el propi cos i els elements existents a l’entorn.
 
Max Plans i Álvaro Bonilla, dos estudiants d’enginyeria industrial, que es troben entre aquest grup de practicants castellarencs, han estat els encarregats de dissenyar els nous aparells. Bàsicament es tracta de diverses barres que serveixen per fer dominades (flexions de braços), exercitar tríceps, fer la vertical o realitzar altres exercicis propis de la cal·listènia i que permeten utilitzar els carrers i places com un gran gimnàs.
 
L’ Street Workout va néixer a Brooklyn (Nova York, EUA) i en els darrers anys s’ha estès amb èxit arreu del món, especialment a països com Polònia i Rússia, i es considera un estil de vida que promou valors com el respecte, l’educació i els hàbits saludables. A l’Estat espanyol, aquest moviment va arribar l’any 2010.
 
El fenomen també ha arrelat a Castellar entre gent jove que ja utilitzava l’entorn natural per anar a córrer i exercitar el cos. En aquest sentit, s’ha creat una comunitat a Facebook anomenada Street Workout Castellar.
 
El cost d’aquests aparells va a càrrec de les millores presentades per l’empresa Teyco en l’adjudicació executada recentment de la millora dels espais de jocs infantils de les places. Fins ara, els únics aparells similars que hi havia a Castellar eren els que conformen els circuits lúdics per a gent gran, a les places de Catalunya i de la Fàbrica Nova, tot i que compleixen una funció diferent ja que estan pensats per fomentar i millorar les facultats físiques i sensorials d’aquest col·lectiu.