El raper sabadellenc Elgio celebra que Brussel·les estudiï la llibertat d’expressió a Espanya

El Parlament Europeu admet a tràmit una petició del col·lectiu "No callarem" que denuncia la "vulneració sistemàtica de drets fonamentals a l'Estat" | Aquest dissabte participa en una taula rodona amb Valtonyc i Pablo Hasel

Redacció
26 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:07h

Comissió Europea Foto: Europa Press


La Comissió de Peticions de l'Eurocambra ha acceptat la reclamació presentada pel col·lectiu No Callarem que denuncia l'estat de la llibertat d'expressió a Espanya "davant la persecució judicial a raperes, periodistes, tuitares, ciutadans i artistes dels últims anys". Una iniciativa que ha aplaudit el raper sabadellenc Elgio, condemnat a dos anys i un dia de presó per enaltiment del terrorisme per les lletres d'algunes cançons. 

Ha admès que aquesta petició pot desembocar en un "avís" de l'organisme europeu i "s'haurà de veure com el rebrà l'Estat". Tot i així, Elgio ha afirmat que "a nivell institucional i mediàtic està bé i serveix per fer pressions" i qüestionar aquest dret fonamental que, com ha subratllat el col·lectiu, "s'està violant" i que estan recollits a la Carta Europea.   

L'admissió a tràmit de la petició, feta aquest dijous, va coincidir amb la pregunta parlamentària que una trentena d'eurodiputats han dirigit a la Comissió Europea per denunciar que la llibertat d'expressió es troba "sota amenaça" a l'estat espanyol.

Elgio, Valtonyc i Pablo Hasel, a Sabadell

Aquest dissabte, a partir de les 18.30, al casal Can Capablanca, hi ha organitzada una taula rodona amb tres artistes condemnats per enaltiment del terrorisme. El sabadellenc Elgio parlarà sobre el tema, acompanyat de Valtonyc, que el Tribunal Suprem ha condemnat a tres anys i sis mesos de presó i Pablo Hasel, sentenciat el 2014 i amb una causa oberta actualment per diferents piulades.  L'activitat pretén debatre sobre "l'onada repressiva de l'Estat" i la "manca de llibertat d'expressió" amb tres veus molt assenyalades en aquest aspecte en el últims anys.