VÍDEOS I FOTOS Clam dels CDR a Barcelona contra la presència de Felip VI

Els Comitès de Defensa de la República demanen llibertat pels presos polítics i afirmen que el rei d'Espanya "no és benvingut" a Catalunya

Ampli dispositiu policial a la plaça Urquinaona amb Via Laietana.
Ampli dispositiu policial a la plaça Urquinaona amb Via Laietana. | NacióDigital
Redacció
25 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:54h
La segona visita del rei Felip VI a Catalunya torna a generar polèmica. Després de la mala rebuda els dies posteriors dels atemptats de Barcelona i Cambrils, la seva presència torna a sembrar rebuig entre el sobiranisme, en el marc de la inauguració del Mobile World Congress, on serà present per assistir al tradicional sopar d'obertura de l'esdeveniment més important del món de la telefonia mòbil.

Ara, entitats i líders de l'esquerra independentista criden, de nou, a demostrar-li a Felip VI que "no és benvingut a Catalunya". Per això, s'ha convocat una concentració a les 17.30 hores a la plaça Urquinaona i a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, on s'ha demanat tothom que porti cassoles, xiulets i altaveus.  "Soroll i xivarri, que s'escolti la veu del poble", afirmen, i afegeixen: "I sopar li darem".
 
De moment, els Mossos d'Esquadra han tallat els accessos a Via Laietana per evitar que els manifestants puguin acostar-se al Palau de la Música, on es farà el sopar amb el rei. També hi ha un ampli dispositiu policial a plaça Urquinaona amb Via Laietana, motiu pel qual els manifestants s'han hagut de repartir entre els carrers laterals. Un grup de concentrats estaven situats més pròxims al Palau, a la Via Laietana a l'alçada del carrer Sant Pere més Baix, han estat desplaçats pels Mossos a la zona del carrer Comtal. S'han viscut alguns moments de tensió entre manifestants i policies, que han acabat amb càrregues policials i, segons  ha informat el fotoperiodista Jordi Borràs, els primers ferits.