Una persecució acaba amb un detingut quan intentava robar en un pis a Barberà del Vallès

Se li imputen nou robatoris a domicilis, set consumats i dos en grau de temptativa en la mateixa localitat vallesana | Quan va ser enxampat l’arrestat va fugir i s’anava desfent d’objectes i peces de roba

Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:56h
Material confiscat en la detenció
Material confiscat en la detenció | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 15 de febrer un home de 41 anys com a presumpte autor de nou robatoris amb força a domicili, set consumats i dos en grau de temptativa comesos durant els mesos de gener i febrer a la localitat de Barberà del Vallès. Els fets van passar durant la tarda del dia 16 de febrer en el transcurs d’un dispositiu de prevenció de robatoris amb força a domicilis realitzat per efectius dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Barberà del Vallès.
 
Sobre les 18.30 hores una dotació no uniformada que patrullava per un carrer de Barberà del Vallès va localitzar dos homes que es van aturar al costat del mur d’una casa i mentre un es quedava fora vigilant, l’altre saltava a l’interior i immediatament tornava a sortir. Quan els agents es van acostar per identificar-los els dos homes van fugir corrents. Durant la persecució a peu, els agents van poder veure com un dels homes es desfeia d’objectes i peces de roba que anava llençant a patis o sota vehicles estacionats.
 
Finalment, els agents van poder enxampar i detenir aquest home mentre que l’altre va poder fugir. En la posterior recerca, es van poder recuperar els objectes que havia llençat en la seva fugida: dos tornavisos, un telèfon mòbil i una jaqueta de color negre. La investigació posterior va permetre demostrar que el detingut havia participat en set robatoris més en domicili de la mateixa població i amb el mateix modus operandi durant els mesos de gener i febrer.
 
El 17 de febrer el detingut va passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Cerdanyola, qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.