​La Comissió de la serra de Galliners posa sobre la taula les actuacions de Sant Quirze al medi natural

Una jornada forestal, tallers escolars i propostes globals centraran les iniciatives dels propers mesos

Redacció
25 de febrer del 2018
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va informar les entitats participants en la Comissió de la Serra de Galliners sobre les actuacions que, des de diferents administracions, es realitzen al medi natural del municipi. Així ho va fer durant la darrera sessió celebrada el passat dimecres i en què hi assisteixen diverses entitats.
 
El mes de juliol d’enguany es compliran 24 anys del gran incendi forestal que va cremar gran part de la massa forestal de Sant Quirze i amb aquest record es va manifestar la voluntat de treballar per evitar que es repeteixi aquesta situació. Així doncs, es va informar sobre la propera jornada forestal del 3 de març, per a la qual les inscripcions romanen obertes, així com els tallers escolars que es realitzaran durant els propers dies perquè els infants del municipi coneguin la importància de la gestió dels boscos.

En el mateix sentit, es van presentar els punts estratègics de gestió (PEG) de la serra de Galliners, zones clau d’unes 4 hectàrees de superfície cadascun, on el foc de 1994 va esdevenir un gran incendi forestal i que, ben gestionades amb la vegetació aclarida, augmenten les possibilitats que els serveis d’extinció puguin evitar un episodi com aquell. Aquests punts són el Pujol Blanc, el camí de sant Feliuet i la zona de can Ferran.

A més, es va informar sobre la situació dels diferents projectes que afecten el medi natural com el nou camí de can Feliu, la neteja recent del marge del riu Sec i la redacció del projecte d’ordenació de la riera de los Rosales. També es va recordar que la celebració del programa de neteja voluntària d’espais naturals “Let’s clean up Europe” es farà a nivell europeu els dies 11, 12 i 13 de maig de 2018. Entitats, escoles, empreses i tothom que vulgui s’hi pot sumar mitjançant aquest enllaç. 
 
Finalment, es va informar sobre la situació de l’àrea de caça de Sant Quirze del Vallès, que ocupa l’espai de la serra de Galliners i que és competència del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.