Els mossos detenen 12 persones que s'havien encadenat al TSJC, en una acció sorpresa dels CDR

Els Mossos han desallotjat el grup de persones encadenat a les portes de l'alt tribunal, sense que s'hagin produït càrregues o incidents | Els diputats Francesc Dalmases i Maria Sirvent parlen amb el cap de l'operatiu de la policia catalana | Els CDR havien anunciat que farien a terme una "acció sorpresa"

Concentració davant del TSJC
Concentració davant del TSJC | Sergi Ambudio
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:50h
Unes 200 persones han bloquejat i s'han encadenat a l'entrada del TSJC, en una mobilització sorpresa aquest divendres a primera hora del matí. El grup ha sortit poc abans de les 8 del matí de la plaça Catalunya, on s'ha fet un esmorzar, i s'ha dirigit a les portes de l'alt tribunal català per bloquejar-lo i denunciar la repressió de l'Estat.
 
Els Mossos han començat a desallotjar els manifestants poc després que aquests s'hagin encadenat a les portes del tribunal. Els membres del CDR han ofert resistència pacífica i no hi ha hagut incidents en el seu desallotjament, més enllà d'algun concentrat que la policia ha hagut d'agafar entre tres o quatre agents. Hi ha un total de 12 detinguts, que han estat traslladats a la comissaria.
 

Mossos desallotjant alguns dels manifestants Foto: Sergi Ambudio

 

Els mossos, desallotjant les persones que bloquegen el TSJC Foto: Sergi Ambudio



Pel que fa als últims desallotjats, que estaven lligats amb cadenes als turmells, la policia catalana els ha traslladat al lateral de l'edifici, on els ha identificat. En aquest cas, han retingut un d'aquests manifestants. Això ha provocat que, des del CDR, s'hagi tornat a fer una convocatòria d'assentada popular a les portes del tribunal, i s'hagi demanat que ningú es mogui. 

Sobre aquest fet, els diputats de Junts per Catalunya Francesc Dalmases i la CUP Maria Sirvent han demanat parlar amb el cap de l'operatiu de la policia catalana, mentre que els Mossos han avisat per megafonia que la via s'ha d'obrir, i han iniciat noves actuacions, per ta de treure els manifestants del mig del passeig Lluís Companys.  
   
Segons el manifest que han llegit, la mobilització és per criticar l'elevat nombre de polítics, però també mestres alcaldes i regidors, entre d'altres, que s'han vist obligats a anar a declarar per la causa general contra l'independentisme. Una "repressió", asseguren, que ha implicat fins a 900 persones.

Aquest divendres, els membres del CDR han decidit "trencar les cadenes de la repressió de l'Estat", coincidint amb el 23-F i la declaració de l'excap els Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, que ha estat citat a l'Audiència Nacional per declarar per un nou delicte de sedició vinculat a l'actuació del cos el passat 1-O.
 La concentració oficial de la plaça de Sant Jaume, doncs, esdevenia una "manifestació fantasma", han explicat, i la ciutadania que s'hi havia aplegat, s'ha acabat traslladant a les portes del TSJC. Les proclames més comuns que s'han escoltat són "els carrers seran sempre nostres", "fora, fora, fora, la justícia espanyola" o "no us mereixeu la senyera que porteu", tot i que també  hi ha crits en favor de Trapero i en defensa de l'actuació de l'1-O.
  Segons els manifestants, que han remarcat en diverses ocasions que són "gent de pau", la voluntat és denunciar que "no hi ha justicia, ni democràcia", i que actualment l'estat espanyol segueix tòniques "feixistes". A més, han lamentat que Trapero hagi de comparèixer davant de la jutge Carmen Lamela "només per complir amb la voluntat del poble de Catalunya expressada a les urnes". 
 
 

Els CDR es manifesten davant del TSJC, coincidint amb el 23-F. Foto: Sergi Ambudio.

 

Concentrats davant del TSJC. Foto: Sergi Ambudio.

 

Membres del CDR a plaça Catalunya aquest divendres. Foto: Sergi Ambudio.