La caserna de la Guàrdia Civil ja és de la ciutat tot i els dubtes de part de l'oposició

Els socialistes vaticinen un contenciós administratiu que dilatarà el procediment

22 de febrer del 2018
Actualitzat el 23 de febrer a les 0:28h
Era l'últim pas per tal que Sabadell recuperés la caserna de la Guàrdia Civil: l'aprovació en el ple. Així ha estat, en la sessió ordinària de febrer, celebrada aquest dijous. Gràcies als vots de les formacions que configuren el govern municipal i el grup de CiU. En contra ha votat el PSC i s'ha abstingut Cs, PP i els dos regidors no adscrits, Lluís Monge i Carles Bosch.

El segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, ha defensat que aquest "element patrimonial torna a ser titularitat de l’Ajuntament". Ha assegurat que amb aquesta decisió la ciutat "s'estalvia tres milions d'euros i 10.000 metres quadrats edificables". Però no ho ha vist així el portaveu del PSC, Josep Ayuso, que ha avisat que l'aprovació condueix cap " a un recurs contenciós administratiu de qui sigui, que suspendrà qualsevol autorització". 

Ayuso ha recordat que "és el mateix que es va dir el 2006 i no han canviat ni la llei ni les circumstàncies". El socialista ha condicionat la solució "a la negociació, amb qui sigui" i ha remarcat que la resolució de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat "no és vinculant", tot i que ha afegit "és una prova més". 

La regidora d'Habitatge, Glòria Rubio, ha mostrat "perplexitat" per "la invalidesa" que se li ha donat aquest informe d'un òrgan de l'executiu català. Rubio ha replicat Ayuso, remarcant que en aquest temps "ha canviat el govern, un govern que sí ha volgut recuperar la caserna".

El regidor de Cs, Adrián Hernández, també ha expressat els seus dubtes d'aquesta "recuperació", al·legant que ja ho era "des del 99, però no el seu ús". El portaveu popular, Esteban Gesa, ha finalitzat la seva intervenció amb una pregunta que ha quedat a l'aire: "Si tot era tan fàcil, per què no s'havia fet abans?".