El Síndic de Sabadell s'acomiada carregant per «la lentitud i el silenci» de l'Ajuntament

Pel contrari felicita el consistori per la feina feta en l'àmbit social

El Síndic, Josep Escartín, presentant la memòria del 2017 al ple de febrer
El Síndic, Josep Escartín, presentant la memòria del 2017 al ple de febrer | Albert Hernàndez
Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat el 23 de febrer a la 1:47h
El Síndic Municipal de Greuges, Josep Escartin, ha estat l'encarregat d'obrir el ple de febrer amb la presentació de la memòria 2017. Una compareixença especial, perquè era la darrera en aquest càrrec que ha ocupat gairebé dotze anys. Escartín s'ha acomiadat amb crítiques per "la lentitud" en la resposta de l'Ajuntament i "el silenci administratiu" que ha imperat l'últim any. 

"S'han de donar respostes clares i convincents", ha dit i ha continuat, "moltes de les queixes no venen del contingut sinó perquè no han contestat".  En aquest sentit, també ha denunciat la dilatació que comporta aquest procés. A més ha fet una defensa "de la presumpció d'innocència" de la denúncia sobre les multes. Escartín ha explicat que aquest procediment sancionador, al cap i a la fi, "és una visió dels agents". 

En la línia crítica, ha apuntat cap a serveis funeraris, amb els robatoris al cementiri municipal. La resposta que ha obtingut davant els requeriments de la població, tal com ha precisat, ha estat que "les dimensions del cementiri i les nombroses entrades i sortides dificulten controlar la gent que entra i surt". Una justificació que l'encara Síndic ha criticat. 

Bona feina en acció social 

Tot i el seguit de denúncies, sent fidel al seu paper de Síndic, ha felicitat la Regidoria d'Acció Social per la feina feta, ja que totes les queixes en aquest àmbit s'han resolt a favor del consistori. Tenint en compte que aquest sector ha recollit el major nombre de reclamacions -un 17,91%-. 

Escartín ha assenyalat que el 2017 ha obert 123 expedients, 11 d'ofici, amb una resolució del 54% favorable a la ciutadania, en un 12% no hi ha hagut greuge i en un 17% s'han traslladat, entre d'altres dades. Amb tot, el Síndic ha afirmat que "Sabadell funciona notablement bé. És una gran organització amb grans professionals".