​El sentit homenatge d'una policia vallesana al desaparegut dibuixant Forges

L'humorista ha retratat mig segle de la història d'Espanya, a través de la seva mirada particular | El recordem amb algunes de les seves vinyetes més celebrades

Forges, en una imatge d'arxiu.
Forges, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat el 23 de febrer a les 0:45h
Aquesta matinada ha mort el dibuixant Antonio Fraguas de Pablo, més conegut com a Forges, segons ha informat El País, el diari on treballava des de feia 23 anys. L'humorista, que ha retratat l'últim mig segle de la història d'Espanya, patia un càncer de pàncrees. Tenia 76 anys.

Forges va néixer a Madrid el 17 de gener de 1942. Als 14 anys ja va començar a treballar a la Televisió Espanyola, on va fer els seus primers dibuixos. Ha col·laborat amb les principals revistes espanyoles d'humor, des d'Hermano Lobo, La Codorniz, o El jueves, així com en diaris d'informació general, com Pueblo, Informaciones, Diario 16 o El Mundo, a més d'El País.

Forges va crear personatges inoblidables, com el matrimoni format per Concha i Mariano, Romerales o els seus nàufrags. També va ser precursor de termes lingüístics amb els que il·lustrava els seus dibuixos, com “muslamen” o “bocata”, paraules que finalment van fer el salt al carrer i fins i tot algunes van ser recollidess pel diccionari de la Real Acadèmia de la Llengua espanyola.

Homenatge de la Policia Local de Polinyà

Des del Vallès, la Policia Local de Polinyà ha volgut fer el seu homenatge al dibuixant, en un moment molt crític pel que fa a la llibertat d'expressió, després dels recents casos de presó per al cantant Valtonyc, la retirada de l'obre d'art dedicada als presos polítics a ARCO, a Madrid, o la prohibició de la reproducció del llibre Fariña.