​El sector de la jardineria tanca el 2017 amb símptomes de recuperació

El Fòrum Professional de Jardineria de Catalunya ha reunit a Castellar del Vallès més de 700 persones entre professionals, empreses i administracions per analitzat la situació del sector, compartir coneixement i mostrar les darreres tendències

Una imatge presa en la jornada d'aquest dimecres
Una imatge presa en la jornada d'aquest dimecres | Cedida
Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat a les 0:09h
El sector de la jardineria a Catalunya ha començat a remuntar la seva situació el darrer any i el 2017 serà el primer any en molts en què les xifres permeten un cert optimisme. A falta del tancament definitiu de l'exercici, el Gremi de Jardineria calcula que s'han donat creixements generalitzats a la majoria d'empreses que ronden el 5%.

Aquesta millora també s'ha traduït en més ocupació i actualment el sector de la jardineria compta amb un total de 1.500 empreses, de les quals el 70% són treballadors autònoms o microempreses de fins a tres treballadors. Tot i que les xifres encara són molt lluny del que representava el sector abans de la crisi econòmica de la passada dècada, s'espera consolidar aquesta tendència els pròxims anys, acompanyada d'una millora que també sigui qualitativa.
 
En aquest sentit, el president del Gremi de Jardineria de Catalunya, Jordi Bosch, explica que "el futur de la jardineria passa per apuntar a l'excel·lència" i posa com a horitzó "una jardineria d'autor que vagi més enllà del concepte de tallar la gespa".
 
És en aquest context que el sector ha reunit aquest dimecres el Fòrum Professional de la Jardineria de Catalunya a l'Espai Tolrà de Castellar del Vallès. El Fòrum, organitzat pel Gremi de Jardineria de Catalunya amb la col·laboració del INS Castellar i l'Ajuntament de Castellar del Vallès, ha reunit més de 700 persones entre professionals del sector, empreses, tècnics municipals i administracions públiques.

La trobada també ha servit als professionals per compartir coneixements i experiències, mostrar les noves tendències del sector, cercar sinergies i enriquir la xarxa professional entre els principals actors de la jardineria catalana. En aquest sentit, el Fòrum ha incorporat aquest 2018 unes sessions de demostracions pràctiques de les principals empreses per acostar les noves formes de fer i la maquinària d'última generació.
 
Segell de qualitat per a empreses

En el marc del Fòrum, el Gremi de Jardineria ha donat a conèixer un nou certificat professional amb què es vol puntuar les empreses del sector en fins a tres nivells de qualitat –Qualificat, Expert i Excel·lent. Un auditor extern avaluarà les empreses que ho vulguin a partir d'uns paràmetres comuns i es revisarà cada dos o tres anys. L'objectiu del Gremi és fomentar l'excel·lència i millorar la competitivitat per tal d'aconseguir una millora global del sector.
 
El president del Gremi de Jardineria, Jordi Bosch, assegura que "la rivalitat serà bona per a les empreses perquè les estimularà a millorar". A més, segons Bosch, l'existència d'aquest certificat "permetrà a les empreses diferenciar-se de la competència deslleial i l'intrusisme i poder-se acreditar davant de qualsevol client".