Avís per neu en cotes baixes aquest dijous al Vallès

El termòmetre caurà de manera molt considerable

La C-58, a Vacarisses, en la nevada de fa dues setmanes
La C-58, a Vacarisses, en la nevada de fa dues setmanes | Albert Segura
Redacció
21 de febrer del 2018
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous s'espera fred de cru hivern i possibilitat de nevades al Vallès Occidental. La neu, però, si es deixa veure serà a partir de la tarda, i a cotes mitjanes, amb possibilitat de veure'n de manera granulada a ciutats com Sabadell o Terrassa.

Fins a migdia el cel estarà serè o poc ennuvolat en general. A partir de llavors la nuvolositat augmentarà, sobretot al quadrant nord-est i a la resta del litoral i prelitoral central tant pel creixement de nuvolades com per l'arribada de núvols alts i mitjans; en conjunt quedarà el cel entre mig i molt ennuvolat a partir de la tarda amb núvols més trencats al terç oest. Independentment, el cel estarà molt ennuvolat o cobert al vessant nord del Pirineu.

Són probables nevades febles i minses al vessant nord del Pirineu. Malgrat tot, es podran acumular quantitats localment poc abundants a les cotes més elevades. Independentment, a la tarda s'esperen alguns ruixats aïllats al quadrant nord-est, d'intensitat feble o localment moderada, i que localment seran en forma de neu granulada. A banda, són possibles ruixats febles o moderats a la meitat sud del litoral a partir del vespre. La cota de neu que voltarà els 400 metres, tot i que podrà ser esporàdicament més baixa.

La temperatura mínima serà lleugerament inferior i a punts del Pirineu es donarà al final del dia, amb glaçades generalitzades a l'interior. Rondarà entre -8 i -3 ºC al Pirineu, entre -6 i -1 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre -4 i 1 ºC al prelitoral i entre 2 i 7 ºC al litoral. Pel que fa a la temperatura màxima baixarà entre lleugerament i moderada. Oscil·larà entre 2 i 7 ºC al Pirineu, més baixa al vessant nord, entre 4 i 9 ºC al Prepirineu i a la depressió Central i entre 7 i 12 ºC al prelitoral i al litoral.