Canet Rock celebra cinc anys «de bon rotllo» i supera les edicions de l'original dels 70

Macaco, Els Catarres, Els Amics de les Arts i Txarango, pilars de luxe de la cinquena edició del festival, que se celebrarà el 7 de juliol a Canet de Mar

Foto de família amb els participants del Canet Rock 2018
Foto de família amb els participants del Canet Rock 2018 | aPortada
20 de febrer del 2018
Actualitzat el 23 de febrer a les 18:32h
Semblava una quimera l'any 2014, quan el Canet Rock va revifar, provinent del record d'un festival que havia esdevingut mític en la memòria col·lectiva. Però aquest 2018, el certamen de Canet superarà el número d'edicions de l'original. Per celebrar-ho, la mateixa recepta d'èxit de sempre, amb emoció i festa assegurada: grups de gran popularitat de l'escena catalana en 12 hores de música sense parar.
 
El cartell de l'edició d'enguany, que se celebrarà el 7 de juliol, presenta reclams com Macaco, La Raíz, Els Catarres, Els Amics de les Arts, Txarango, Animal, Zoo i Doctor Prats, i també incorpora bandes que s'estrenen a l'escenari de Canet com Sense Sal, La Sra. Tomasa i Pupil·les. S'afegeix l'aposta, per primera vegada, d'una actuació que combina música i ball, a càrrec de La Soul Machine i els Brodas Bros.
 
"És el festival del bon rotllo, molt més que 12 hores de música i festa", diu Gemma Recoder, en la roda de premsa de presentació de la cinquena edició del nu Canet Rock. La directora ha subratllat que no s'ha apujat el preu des de la primera edició, però sí que s'han anat millorat infraestructures i s'ha incrementat "substancialment" el pressupost del cartell. Un creixement exponencial que repercuteix directament en el públic, l'ànima essencial d'un festival sempre intens.
 
L'edició "més internacional" del Canet Rock

L'esperit fundacional del Canet Rock passa per una decidida aposta per les bandes dels Països Catalans, en un sentit ampli i popular. Però enguany també serà un festival internacional, tal com ha explicat Laura Duran, la directora artística. "Podeu veure com hem programat molts grups que toquen arreu, amb gires internacionals". En aquest sentit, ha assegurat que el festival no necessita una banda internacional, "perquè ja les tenim a casa".
 
Sense Sal seran els encarregats d'obrir el certamen, a les sis de la tarda, al ja ineludible Pla d'en Sala de Canet de Mar. Serà un debut ple de "responsabilitat", com ha assegurat Pep Tormos, membre del grup. Els darrers en sortir seran, com és habitual, els Txarango, "un dels clàssics del festival", puntualitza Laura Duran. "Canet Rock ja forma part de la nostra història com a grup", explica Alguer Miquel, cantant del grup, que també confessa que "veure sortir el sol és molt màgic".

Un festival molt especial, que potser ho sigui, també, perquè "el Canet Rock és un lloc on pot esclatar la llibertat", tal com ha reblat Josep Maria Mainat –l'ànima espiritual del festival, que ha confirmat que tornarà a tocar el 7 de juliol–. En aquest sentit, Mainat considera que "l'ambient del país comença a assemblar-se molt al que vivíem als anys 70". Un retrocés que només pot vèncer la força festiva i transformadora de la cultura, visible en l'aposta musical d'un nou Canet Rock.