El sindicat policial SPPM demana la dimissió del regidor de Sabadell Lluís Perarnau

Consideren que l'acció política del responsable de la Policia Municipal va en contra dels interessos i defensa del cos

Lluís Perarnau, en la presentació de les noves motos de la Policia Municipal
Lluís Perarnau, en la presentació de les noves motos de la Policia Municipal | Juanma Peláez
Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:38h
El Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-Cat) demana la dimissió o cessament del regidor de Seguretat de Sabadell, Lluís Perarnau, membre de la Crida per Sabadell. Ho fan en considerar que el regidor, nomenat el passat mes de setembre, ha utilitzat políticament la Policia Municipal.

El col·lectiu va denunciar públicament  el suport que Perarnau i altres regidors de la Crida, entre ells l'alcalde, Maties Serracant, participessin el passat 27 de setembre en l'acte de suport als acusats pel cas Bemba. Ho consideren un atac a la Policia Municipal, donat que es posa en qüestió, diuen, l'actuació dels agents que van intervenir en aquesta actuació policial.
  
"Aquesta crítica no va ser ben rebuda pel Regidor que tè a càrrec la Policia Municipal de Sabadell, Sr. Lluís Perarnau, que no va acceptar que el sindicat exercís la tasca de control que legítimament tenim i de manera completament maliciosa va barrejar aquest fet amb la convulsa situació política actual", assenyala el sindicat en un comunicat.

"És lamentable que després de 14 anys dels fets del Bemba el Sr. Perarnau i la seva formació política segueixin utilitzant la Policia Municipal amb finalitat política, fent mal als professionals que en formem part", afegeixen. En aquest sentit, també consideren gens encertat l'article d'opinió de Perarnau valorant els fets del cas Bemba.
 
En el mateix comunicat, asseguren que la comunicació amb el govern municipal és complicada, i insisteixen en la necessitat que el debat polític quedi a un cantó, a l'hora de definir el futur del cos a la ciutat. Per tot plegat, consideren que Perarnau ha de presentar la seva dimissió, en actuar en contra dels propis interessos del cos policial local, o d'altra banda que l'alcalde el cessi de les seves funcions.

Per la seva banda, el regidor ha declinat fer cap tipus de valoració al respecte de les paraules del sindicat.