La designació del nou Síndic de Sabadell es retarda

L'Ajuntament anuncia l'obertura d'un procés per presentar noves candidatures després que l'actual Síndic hagi confirmat que deixarà el càrrec passi el que passi aquesta setmana

Redacció
20 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:20h
L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que obrirà en els propers dies un nou procés de convocatòria pública perquè la ciutadania pugui presentar candidatures al càrrec de Síndic Municipal de Greuges. La decisió es pren després que no s'hagi obtingut un suport majoritari en cap de les candidatures presentades i que l'actual Síndic, Josep Escartín, hagi confirmat que deixarà el càrrec aquesta mateixa setmana, un cop hagi passat comptes de l'activitat de 2017.

L'elecció del Síndic s'ha de fer per majoria a la Junta de Portaveus, però aquest suport no ha existit fins a dia d'avui. Un cop s'obté aquest suport, la decisió s'eleva al ple municipal, que ha de fer oficial la designació.

L'objectiu és que el nom del successor d'Escartín es dugui a aprovació en el ple del proper mes d'abril.

El mètode d'elecció

Segons estableix el Reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges, el ple ha d’escollir una candidatura entre les que hagin estat validades per la Junta de Portaveus. Serà escollida la candidatura que obtingui la majoria de les dues terceres parts dels membres de dret que integren la corporació municipal (18 vots) en primera votació. O de les tres cinquenes parts (17 vots), en segona votació, en cas de no obtenir majoria suficient.