El jutge mercantil redacta la liquidació i tancament definitiu d'Unipost

La mesura afecta a uns 2.000 treballadors en plantilla, 529 dels quals estan a Catalunya

Redacció
19 de febrer del 2018

Imatge d'una de les seus d'Unipost Foto: Unipost


El titular del jutjat mercantil número 7, Raúl García Orejudo, ja està redactant l'auto de liquidació de l'empresa Unipost, que es troba en concurs de creditors des del juliol del 2017, segons han confirmat fonts del jutjat.

L'auto podria estar redactat aquest dilluns mateix o el dimarts. L'administrador concursal designat pel jutjat mercantil, Jausas, ha sol·licitat aquest dilluns a primera hora l'obertura de la fase de liquidació d'Unipost després de no haver rebut cap oferta ''raonable'' per construir un projecte de viabilitat per a la companyia.

La liquidació suposarà el tancament de l'empresa i l'acomiadament de les 2.000 persones en plantilla que queden actualment en l'empresa. El nombre de treballadors afectats a Catalunya se situa en 529 empleats dispersats en diferents localitats catalanes com Barcelona, Girona, Figueres, Valls i d'altres, segons fonts sindicals.

El despatx Jausas recorda que des del jutjat mercantil número 7 de Barcelona es va instar el 9 de gener passat un últim intent per donar viabilitat a l'empresa i per això es van donar 40 dies naturals de termini per intentar trobar ofertes de nous inversors que permetés desplegar un pla de viabilitat que donés sortida a l'empresa i salvés els llocs de treball. 

El 18 de febrer, aquest diumenge, va finalitzar aquest termini concedit in extremis pel jutjat ''sense haver-se rebut cap oferta valorada com a raonable'', assegura l'administrador davant el jutge del mercantil. 

L'administrador afirma que ''hem treballat fins a l'últim moment per trobar una solució a través de la venda de la unitat productiva'' però fins al dia d'avui ''no s'ha rebut cap oferta per a l'adquisició de la unitat productiva i la situació econòmica de la concursada segueix estant seriosament deteriorada, amb greus tensions de tresoreria i uns crèdits contra la massa que no han parat d'augmentar''. 

Unipost va instar concurs voluntari de creditors el 12 de juliol del 2017 per motius d'insolvència, amb uns actius de 40,6 milions d'euros i un passiu de 47,4 milions d'euros. El passat mes d'octubre es va acordar un acomiadament col·lectiu, que ja va suposar la sortida de l'empresa d'uns 800 treballadors. Ara, l'auto de liquidació i tancament de l'empresa deixarà sense feina a la resta de la plantilla, unes 2.000 persones. 

L'administrador assegura que en l'últim trimestre de l'any la situació de l'empresa s'ha ''agreujat'' davant la impossibilitat de poder cobrir les obligacions econòmiques, la inviabilitat del conveni de creditors i la dificultat per trobar un fons d'inversió o empresa interessats en l'adquisició de la unitat productiva del que fins ara estava qualificat com el primer operador postal de l'Estat. 

La companyia Unipost es va veure afectada el passat 1-O per registres de la Guàrdia Civil que buscaven paperetes i material relacionat amb els col·legis electorals on es va celebrar el referèndum.