Rufián es mofa del ressò mediàtic de la «desaparició» de Gabriel

El diputat d'ERC clava, de passada, una clatellada al PP

L'exdiputada Anna Gabriel a l'acte central de la CUP a Barcelona.
L'exdiputada Anna Gabriel a l'acte central de la CUP a Barcelona. | Adrià Costa
Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 0:29h
L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel es troba a Suïssa i detallarà dimarts si declara dimecres al Suprem. En un comunicat, la CUP ha concretat que l'exdiputada es troba a Ginebra per definir l'estratègia en la causa que instrueix el jutge Pablo Llarena.

Gabriel defineix des de Suïssa l'estratègia de defensa davant la causa contra el procés català. "Considerem absolutament central la dimensió internacional que puguem contribuir a donar-li", han dit els anticapitalistes. El contacte amb entitats, institucions internacionals i advocats vinculats a la defensa dels drets civils i polítics davant del Tribunal Europeu de Drets Humans, serà una de les línies prioritàries, tant pel que fa a l'estratègia jurídica com a la consolidació del posicionament polític.
 
Des de la CUP han denunciat també el "caràcter exemplificador que pretenen jutges i magistrats", com demostren les decisions preses fins el moment en relació a les mesures cautelars dictades per Llarena, que han implicat la presó per Junqueras, Forn i els "Jordis".

Els moviments de l'exdiputada de la CUP han aixecat una gran polseguera i han tingut un gran ressò mediàtic. Gabriel Rufián ha entrat en el debat amb el seu estil particular, irònic i incisiu. El diputat d'ERC al Congrés s'ha mofat del ressò que ha tingut als mitjans la “desaparició” de Gabriel i, de passada, ha repartit estopa contra el PP i la corrupció.

En concret, ha fet un tuit on diu: “A ver si ahora con tanto periodista buscando a Anna Gabriel en Suiza tienen un rato para buscar lo robado por Urdangarin, Granados, Rato y Bárcenas”.