L’alcalde vol evitar que cap imputat estigui al front de la Policia

Podria passar amb la reincorporació de Duran o Sánchez Cortés

Nació Sabadell
22 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:52h
Juli Fernàndez, al centre, en roda de premsa
Juli Fernàndez, al centre, en roda de premsa | Albert Segura

Juli Fernàndez, al centre, en roda de premsa. Foto: Albert Segura

 
L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, farà tot el que sigui al seu abast per evitar que una persona imputada torni a dirigir la Policia Municipal. Fernàndez ho diu després que divendres va signar el decret per nomenar Pepita Llonch com a nova cap del cos després de les baixes de José Miguel Duran i Antonio Sánchez Cortés, excap i exsotscap del cos respectivament.
 
En cas que Duran o Sánchez Cortés es reincorporin al cos, d’acord amb la legislació vigent haurien d’assumir el màxim càrrec al cos, donat que ha de ser la persona amb el rang més alt qui n’assumeixi el lideratge. Llonch és sotsinspectora, i aquest rang és inferior al de Duran i Sánchez Cortés, que es podrien reincorporar per sobre de l’actual cap de la Policia.
 
“Mirarem de trobar les maneres perquè la Policia Municipal no tingui cap imputat”, ha assenyalat Feràndez en roda de premsa. Una d’aquestes “maneres” de què parla l’alcalde passaria per incorporar al cos una persona externa de rang igual o superior al de Duran o Sánchez Cortés. En aquest supòsit, l’alcalde podria determinar qui assumeix el comandament del cos.