Congrés dels Diputats

VÍDEO Rufián acusa Rajoy de recuperar l'escola franquista portant l'Exèrcit a les aules

El president del govern espanyol defensa que els alumnes sapiguen "apreciar" la tasca de les forces armades

per Redacció, 15 de febrer de 2018 a les 20:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El diputat d'ERC al Congrès Gabriel Rufián ha retret al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, l'acord entre els ministeris de Defensa i Educació "per reforçar la imatge de la Corona i les forces armades" a les aules i li ha demanat que deixin de dir que on s'"adoctrina" és a Catalunya. "Com a mínim tingui la decència i la vergonya de deixar de dir que a Catalunya s'adoctrina", li ha dit el republicà.


Rajoy ha defensat que més enllà de formar-se en matèries acadèmiques també és positiu que els alumnes "aprenguin a defensar" valors com la democràcia, la llibertat, la tolerància i el respecte a la llei que ha assegurat que són els que guien la Defensa. "No veig res reprovable en l'acord ni en les lleis", ha dit el popular. 

Rufián li ha contestat llegint-li un extracte de les normes de l'escola pública del 1939 on es deia que la cerimònia de posar la bandera espanyola es farà a l'inici de cada classe i es retirarà al final i que l'himne era obligatori a totes les escoles. El republicà ha defensat que el que volen els independentistes és un país "on els nens sàpiguen abans que és solidaritat i fraternitat que la legió i la cabra". "Volem recuperar el país que alguns de vostès ens van robar fa 80 anys", ha declarat. 

El president espanyol li ha retret que ell estava "més actualitzat" i que l'acord es basa en la llei de Defensa aprovada el 2005 pel PSOE amb el suport d'ERC i la llei d'Educació aprovada el 2006 en els mateixos termes. Rajoy ha conclòs la seva intervenció mostrant-se "orgullós" de la tasca de les forces armades espanyoles.

 

Participació