Uri Caine, Donny McCaslin i Terence Blcnchard, al 37è Festival de Jazz de Terrassa

El certamen se celebrarà del 7 al 24 de març combinant l’art del duo del jazz europeu i l’escena nord-americana més avançada

Cartell del 37è Festival de Jazz de Terrassa
Cartell del 37è Festival de Jazz de Terrassa | Festival de Jazz de Terrassa
Anna Mira
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:29h

El tradicional Festival de Jazz de Terrassa enguany arriba a la seva 37a edició que se celebrarà del 7 al 24 de març. Un total de 300 músics participaran en la trentena de concerts programats per gaudir, tant de dia com de nit, de bona música, exposicions, cinema, sessions pedagògiques i familiars, swing ballable, concursos i rutes gastronòmiques a diferents espais. 

La presentació del Festival s'ha fet aquest dijous al migdia a la Nova Jazz Cava, un dels escenaris tradicionals del festival. Representants d'entitats, col·laboradors i patrocinadors han pogut conèixer de primera mà els detalls de la programació del Festival. 

El president d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Jordi Chueca, que no ha pogut assistir a l'acte ha enviat un vídeo on ha donat les gràcies a totes les entitats i empreses col·laobradores però sobretot a la gent, qui ha dit "és qui fa possible que el Festival sigui una realitat". La capitalitat jazzística de Terrassa durant el mes de març s’amplia enguany amb concerts a Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls, alhora que les activitats que complementen la cita anual del jazz s’intensifiquen. En total 300 músics amb figures de renom per oferir durant divuit dies intensos l’actualitat del jazz, el blues i el swing. En aquest sentit, l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha manifestat que "és una cita obligada també fora de les fronteres terrassenques, que ajuda a enfortir els llaços de la comarca". 

Ambdós han volgut tenir un record pel conseller de cultura terrassenc, Lluís Puig, que per les circumstàncies polítiques no ha pogut assistir a l'acte de presentació del Festival de Jazz. 
 

Alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, a la presentació del Festival de Jazz Foto: Anna Mira


Durant el Festival diversos escenaris com la Nova Jazz Cava, el Centre Cultural Terrassa, algunes places públiques i el Pícnic Jazz al Parc de Vallparadís, acolliran prop de trenta actuacions on s’entrecreuarà l’art del duo del jazz europeu, l’escena nord-americana més avançada i algunes perles catalanes.

Destaquen figures de renom de l'escena nord-americana com el trompetista Terence Blanchard i la seva banda E-Collective, el saxo de Donny McCaslin, la cantant de Massachusetts Nnenna Freelon o el cèlebre bluesman de Chicago Billy Branch, que lluiran al costat d'alguns duets de l'escena del jazz europeu com l'original proposta dels francesos Émile Parisien i Vincent Peirani o els pianistes catalans Albert Bover i Marco Mezquida.


Pícnic-Jazz
Un dels actes més esperats és el Pícnic-Jazz que se celebrarà el diumenge 18 al Torrent de la Font d’en Sagrera. És la cita més multitudinària del Festival que arriba a la seva 20a edició i que comptarà com ja és habitual amb els concerts de La Locomotora Negra, Antonio Lizana, Myriam Swanson Magnolia o Ray Gelato & The Enforces. 

El músic barceloní Pau Bombardó ha estat escollit Jazzterrasman 2018 en la 16a edició d'aquest certamen que reconeix la tasca i la trajectòria dels músics en l'àmbit jazzístic. Bombardó és un pioner de l’escena del jazz a Catalunya i ha fet més de 300 concerts a la nostra ciutat. Serà l'encarregat de fer la cloenda del festival amb un concert a la Jazz Cava el dia 24 de març on rebrà el guardó de Jazzterrasman. 
 

Pau Bombardó, músic i Jazzterrasman Foto: Anna Mira



Consulta el Programa del 37è Festival de Jazz de Terrassa / Festival de Jazz de Terrassa