El secretari general de la CGT descarta presentar-se davant la justícia per l'ocupació de la UAB

Argumenta que ho va fer el 2015 i considera l'acusació una "repressió"

Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:48h
El secretari general de la CGT de Catalunya i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ermengol Gassiot, ha descartat anar a declarar al Jutjat d'Instrucció número 3 de Cerdanyola, que està instruint la causa per l'ocupació del rectorat de la UAB el 2013. Així ho ha fet saber amb una nota que ha enviat al jutjat, justificant-ho per " la manca de base de l'acusació ".

Gassiot ha assegurat que va declarar el 2015 i ha defensat que "el seu compromís per una universitat pública i social" sempre ha estat "públic i explícit". Un aspecte que "no ha de ser objecte d'un tractament judicial" i ha subratllat que seguirà fent-ho al Departament de Prehistòria de la UAB.

El docent ha valorat que l'acusació "és per reprimir la meva militància sindical i de lluita contra la privatització de la universitat". Aquesta reacció es produeix després que aquest dimecres dues encausades més hagin passat pels jutjats de Rubí i Girona, per recollir les notificacions d'obertura de judici oral i l'escrit d'acusacions. 

Cal recordar que Fiscalia demana per a 27 persones -25 estudiants, un professor i un membre del Personal d'Administració i Serveis (PAS)- d'11 a 14 anys de presó, 9.500 euros de multa per persona i 14.000 de responsabilitat civil.