Sabadell estudia crear parades intermèdies en els busos nocturns per reduir el risc d'agressions sexuals

El ple de Terrassa ja va aprovar el passat mes de gener una proposta de la CUP en aquesta direcció | El PSC va fer pública la petició perquè s'estudiés aplicar la mesura a Sabadell

Un bus de la TUS
Un bus de la TUS | Juanma Peláez
Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:49h
L'Ajuntament de Sabadell estudia la manera de crear parades intermèdies per a dones en els recorreguts dels autobusos nocturns de la ciutat. L'objectiu és reduir el risc de patir agressions sexuals i evitar que les usuàries del transport públic hagin de recórrer soles punts de l'espai públic percebuts com a insegurs per aquest col·lectiu.

Així ho ha anunciat el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, que assegura que recullen la petició que el PSC va fer i que durà en forma de moció al ple de febrer. Els socialistes demanaven a l'equip de govern - Crida, ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell - i a l'empresa TUS – encarregada del servei al municipi - un estudi en aquesta direcció. També plantejaven que s'acordin els criteris per aplicar la mesura, com ara l'horari, el màxim d'aturades extra que es podran realitzar entre parada i parada oficial, i qui les podrà sol·licitar.

Aquesta petició arriba després que el passat mes de gener el ple de la ciutat veïna de Terrassa donés llum verda a una proposta de la CUP el mateix sentit. Aquesta mesura es troba en fase de prova pilot a d'altres municipis de l'Estat com Donosti o Bilbao. "No és una bona mesura, és un pegat, perquè el que diem és que prenem mesures per una situació de violència general", ha destacat Guerrero, que assegura que així s'intentarà reduir la sensació d'inseguretat que es pot generar de nit i en espais delicats.