El Diari de Sabadell deixarà de publicar-se al març

La previsió és que la darrera edició surti per Dijous Sant | Actualment hi treballen 18 persones

Façana de la seu del Diari de Sabadell
Façana de la seu del Diari de Sabadell | GoogleMaps
13 de febrer del 2018
Actualitzat el 14 de febrer a les 15:02h
L'històric Diari de Sabadell deixarà de publicar-se el proper mes de març. Així ho han confirmat fonts properes a l'empresa a NacióSabadell, que marquen la data de darrera publicació per Dijous Sant.

El diari ha pres en els darrers anys un rumb a empentes i rodolons, però sembla ser que el seu recorregut acabarà, 41 anys després de la seva refundació (1977), aquesta propera Setmana Santa. En una reunió, el propietari del diari, Ramón Rodríguez Zorrilla, va comunicar a la plantilla la decisió de deixar de publicar el rotatiu en el format i forma actual. 

Ho feia després de diverses onades d'acomiadaments i d'un darrer plantejament que preveia reduir les edicions actuals, tres setmanals, a tan sols una, previsiblement en dissabte, el dia que històricament ha tingut més tirada. Així, es va aprimar la plantilla i es va reduir la jornada dels treballadors, mesura que va ser seguida per una reducció dels salaris.
 

Tasques de preimpressió al Diari de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Fonts properes han confirmat la intenció de dur a terme una operació immobiliària que comptarà amb la venda de la capçalera i la seu del propi mitjà, situada al carrer Sant Quirze, tot plegat per una xifra que se situaria al voltant de l'1,5 milions d'euros. Ara, si una oferta de darrera hora no ho salva, el diari tindrà tristament els dies comptats, deixarà al carrer tots els 18 treballadors que conformen la redacció i acabarà amb una de les capçaleres històriques del nostre país.

Algunes fonts apunten, però, que es podria estar treballant amb un projecte que podria funcionar sota la mateixa marca, motiu pel qual caldria dur a terme el procés de compra. Amb tot, no es confirma si aquest procés permetria conservar els treballadors actuals i si seguiria sent en format paper. Una altra solució seria adoptar el format de setmanari, fet, però, que podria comportar, si s'acabés consolidant aquesta opció, un nou aprimament de la plantilla.

El paper, a la baixa

El tancament del Diari de Sabadell suposaria la pràctica desaparició del paper a la ciutat. Quedaran com a testimoni algunes revistes que es reparteixen de manera gratuïta, entre elles la publicació gratuïta Sabadell Informatiu, que des de finals de 2017 publica l'Ajuntament a través de Ràdio Sabadell.

Així, Sabadell es queda sense diari en paper, que se suma a la desaparició de la televisió d'àmbit local. Canal Català, l'hereva de Canal 50, va finalitzar les seves emissions a tot el territori l'any 2014, i des de llavors hi ha hagut altres iniciatives, com ara Canal 28, que emetia de manera fraudulenta a través d'ones hertzianes, i que també va haver de tancar.