La III Nit de la Ciència serà per recollir fons per a una investigació de malalties minoritàries al Taulí

L'acte central tindrà lloc a l'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell

Redacció
13 de febrer del 2018
La III Nit de la Ciència de Sabadell 2018 destinarà els seus beneficis a la investigació de malalties minoritàries, en un projecte de l'Hospital Parc Taulí que s'anomena La revolució dels mini òrgans. L'acte central serà el 12 d'abril a l'Espai Cultural de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, amb les actuacions del mentalista local David Baró i la formació musical Il·lús Teatre Ensemble.

Precisament, durant el transcurs d'aquest acte central es concediran premis, beques i reconeixements a l'activitat científica, com el que lliura la Fundació Olga Torres, per un importa de 9.000 euros, al millor treball de divulgació sobre el càncer de còlon.

En paral·lel a aquest acte central, les setmanes prèvies i posteriors es programaran activitats diverses, com per exemple la del 8 d'abril, una d'orientació familiar organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell (UES), així com l'agenda de les biblioteques de Sabadell amb diversos actes dirigits a tots els públics.

La investigació de Taulí

El projecte d'investigació La revolució dels mini òrgans pretén crear un laboratori que permeti aprofundir en l'estudi en aquest àmbit, ja que en el camp de la biomedicina pot reduir l'ús d'animals amb experimentació i ara com ara s'han desenvolupat de pàncrees, intestí, pulmó, ronyó i cervell, entre altres òrgans.