La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics demana valentia per municipalitzar la neteja a Sabadell

Ho ha després que l'Ajuntament hagi obert diversos expedients a Smatsa

Redacció
12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:34h
La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics ha aprofitat l'obertura de diversos expedients a l’empresa concessionària del servei de neteja viària i la recollida d’escombraries, Smatsa, per demanar valentia a l'Ajuntament per municipalitzar aquest servei.

En un comunicat ha recordat que "els serveis bàsics han d’estar controlats per l’administració pública per assegurar un millor servei, fer una gestió més transparent i millorar les condicions laborals de les treballadores". Una proposta de model que la plataforma ha considerat que "és possible". 

Les denúncies del consistori a Smatsa, tal com ha valorat aquest col·lectiu, "il·lustra les dinàmiques perverses que es donen quan empreses privades gestionen serveis bàsics". Ha apuntat que la ciutadania "fa temps de la mala qualitat del servei" i ha enumerat casos com "facturacions de més i sense justificar; irregularitats en el contracte i tothom pot consultar en l’auditoria realitzada el sou aberrant del seu director".

La Plataforma en Defensa del Serveis Púbics de Sabadell ha subratllat que "en cap cas" han qüestionat la feina dels treballadors de la companyia de neteja, "ells també són víctimes d'aquest model", ha finalitzat.