​Humana recupera més de 900 tones de roba usada el 2017 al Vallès

Gairebé la meitat s’han recollit entre Cerdanyola i Sant Cugat

Recollida de roba al centre que hi ha l'Ametlla del Vallès
Recollida de roba al centre que hi ha l'Ametlla del Vallès | Fundació Humana
Redacció
11 de febrer del 2018
La Fundació Humana va recollir el 2017 un total de 938 tones de roba usada al Vallès Occidental, entre els més de 250 contenidors -de color verd- que té repartits per la comarca. Unes dades molt semblants a les registrades l’any passat, 945.
 
Aquestes més de 900 tones acumulades a la comarca suposen un estalvi de 2.978 tones de CO2 a l’atmosfera. Aquesta és la finalitat de l’organisme que promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil. A més de roba, també s’ha recol·lectat calçat, complements del tèxtil i de la llar que ja no s’utilitzen.
 
Cerdanyola, primer, i Sant Cugat, després, han estat els municipis on més tones s’han recollit: 200 i 194 respectivament. Per darrere, Rubí, amb 129. En la llista, a continuació, Sabadell i Terrassa amb 28 i 21 respectivament. En total, la recollida ha estat en 19 poblacions.   
 
A banda de la finalitat mediambiental, la campanya té un component social, ja que genera ocupació verda, amb feina de qualitat i estables. Segons apunta l’entitat, per cada 36.000 quilograms genera un lloc de treball.