​El PSC de Sabadell també demana parades intermèdies per a dones en els busos nocturns per reduir agressions sexuals

El ple de Terrassa ja va aprovar el passat mes de gener una proposta de la CUP en aquesta direcció

Redacció
09 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:21h
El PSC de Sabadell presentarà una moció al ple del mes de febrer per introduir parades intermèdies per a dones en els recorreguts dels autobusos nocturns de la ciutat. L'objectiu és reduir el risc de patir agressions sexuals i evitar que les usuàries del transport públic hagin de recórrer soles punts de l'espai públic percebuts com a insegurs per aquest col·lectiu.

Els socialistes demanen a l'equip de govern - Crida, ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell - i a l'empresa TUS – encarregada del servei al municipi - un estudi en aquesta direcció. També plantegen que s'acordin els criteris per aplicar la mesura, com ara l'horari, el màxim d'aturades extra que es podran realitzar entre parada i parada oficial, i qui les podrà sol·licitar.

Aquesta petició arriba després que el passat mes de gener el ple de la ciutat veïna de Terrassa donés llum verda a una proposta de la CUP el mateix sentit. Aquesta mesura es troba en fase de prova pilot a d'altres municipis de l'Estat com Donosti o Bilbao.

"Amb la nostra proposta demanem a l'Ajuntament que es consulti als treballadors de TUS per conèixer la seva opinió sobre la proposta, així com acordar amb ells possibles ajustos o esmenes que facin més viable la implantació de la parada intermèdia", ha indicat el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert. 

Ha afegit que cal assegurar que l'oci nocturn o les jornades laborals que comencen o acaben de matinada "es desenvolupin amb normalitat i seguretat per a tots els ciutadans, especialment per a les dones que poden ser objecte d'agressions sexuals".

Un cop definida la mesura i el seu àmbit d'aplicació, el PSC suggereix contactar amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).