​Sabadell apropa La Faràndula i el Principal a persones amb discapacitat auditiva

L’objectiu és avançar en la formació i la millora d’equipaments públics per facilitar l’accessibilitat a la ciutat

per Redacció, 9 de febrer de 2018 a les 15:51 |
Presentació del dispositiu | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els teatres municipals La Faràndula i Principal incorporen un sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva que millora l’accessibilitat d’aquest col·lectiu. D’aquesta manera, es dona resposta a les necessitats de les persones amb dèficits auditius, que afecten el 8% de la població i al voltant del 30% dels més grans de 65 anys.

El que s’ha instal·lat ara són uns sistemes sense fil per fer arribar l'àudio de la sala – captat per uns micròfons– directament als audiòfons o als implants del públic que ho necessita. Així s'aconsegueix millorar notablement el senyal d'àudio que senten els usuaris i s'evita el soroll de fons.


En el cas del Teatre Principal hi ha un aparell que transforma el so en un senyal magnètic que s’envia mitjançant un cable en forma de bucle instal·lat sota el parquet de la platea i que rep l’audiòfon o l’implant. A més, un equip instal·lat al taulell de la taquilla facilita l’accessibilitat i comunicació a les persones que busquen informació o que compren entrades als teatres.

Pel que fa al Teatre La Faràndula, s’ha adquirit un sistema de transmissió de freqüència modulada i 24 petaques que actuen com a bucles individuals, amplificant el senyal que rep l’ajuda auditiva de la persona. Les petaques estan a disposició a l’inici dels actes.

La inversió en aquestes millores ha estat de 15.464 euros, finançats per la Diputació de Barcelona.

 

Participació