Les CAV denuncien irregularitats en la concessió i la gestió del CTR Vallès

Així ho trasllada un informe de la Sindicatura de Comptes que el CCVOC coneix des de fa més d'un any

Redacció
09 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:41h
Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), sota la coalició municipalista CUP-Poble Actiu, han denunciat irregularitats en la construcció i gestió del Centre de Tractament de Residus (CTR) Vallès. Es basen en l'informe de la Sindicatura de Comptes, que ha apuntat 32 observacions sobre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, de les quals 14 fan referència al contracte de construcció i gestió del CTR.

Els anticapitalistes han afirmat que el que es desprèn del document "hauria de ser investigat per la justícia i les administracions competents". El text de la Sindicatura es remunta a actuacions del 2006 vinculades amb la licitació de la construcció de la planta i l'execució, "assenyalant que es tracta d'irregularitats especialment destinades a afavorir la concessió d'una empresa concreta".

Els cupaires consideren que "les conclusions de l'informe deixen clar que l'única actuació correcta de l'administració hauria de ser demanar la nul·litat del contracte" que gestiona el servei, i licitar un de nou o internalitzar-lo. Ha reclamat portar el tema a la justícia, i obrir els expedients informatius i sancionadors necessaris per depurar responsabilitats, fins i tot "revaluar" les dels actuals càrrecs de confiança.

D'altra banda, ha lamentat que el contingut d'aquest informe no hagi estat exposat íntegrament en el ple de Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC). Segons ha afirmat el grup comarcal, l'ens supramunicipal en tenia coneixement des de fa gairebé un any i mig.