L'incendi de contenidors a Sabadell va baixar al 2017 un 8%

Es tracta de valors oficials que ha traslladat l'Ajuntament

Un incendi de contenidors a Sabadell
Un incendi de contenidors a Sabadell | NacióSabadell / Cedida
Redacció
15 de febrer del 2018
L'any 2017 van cremar a la ciutat un total de 190 contenidors, segons dades de l'Ajuntament de Sabadell a les quals ha tingut accés NacióSabadell. Es tracta d'un volum alt, però inferior al registrat l'any 2016, que va situar el total de contenidors afectats pel foc en 205, el que suposa una davallada de gairebé el 8%.

La sensació generalitzada és que aquest darrer any ha incrementat el nombre d'actes vandàlics contra els contenidors de la ciutat, i tant és així que fins i tot l'Ajuntament ha optat per substituir els de paper i cartró, ara de plàstic, per uns altres de metàlics i, per tant, més difícil que es vegin afectats per les flames o la calor que en desprenen. La decisió passava per posar-los al mig de la cadena de contenidors, perquè actués de tallafocs. 

Així, segons les dades de l'Ajuntament, els pitjors mesos de l'any pel que fa a crema de contenidors van ser novembre, amb 52 unitats afectades, i octubre, amb 30. Els autors de la crema de contenidors deurien fer vacances a l'agost, donat que aquest és el mes que registra un volum inferior d'unitats incendiades: un de sol.