Sabadell cardioprotegeix els vehicles de la Policia Municipal

Els efectius policials i altre personal municipal està rebent formació

Un cotxe de la flota de la Policia de Sabadell, cardioprotegit
Un cotxe de la flota de la Policia de Sabadell, cardioprotegit | Ajuntament de Sabadell
Redacció
13 de febrer del 2018
Actualitzat el 16 de febrer a les 23:00h
La Policia Municipal de Sabadell ha incorporat desfibril·ladors a 13 cotxes i 8 motos del cos. Així, ja disponsen d’aquests aparells que permeten actuar de manera immediata en cas d’aturada cardiorespiratòria. S’ha instal·lat també un nou dispositiu a la Prefectura de Can
Marcet.

A més dels vehicles policials, a gairebé una trentena d’equipaments municipals compten amb desfibril·ladors. Una mesura impulsada a finals de 2016, col·locant-ne al Despatx Lluch, al Centre de Formació Cal Molins i la Casa de la Vila. L'any passat es va ampliar, per exemple, a tot els mercats municipals, completant el de La Creu Alta, Merinals, Campoamor i Torre-romeu, en el marc d’una iniciativa impulsada per l’Associació Barcelona Salut, l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona, comptant amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. 

També els equipaments esportius com són els pavellons del Nord, de Gràcia, Cal Balsach i municipal d’Esports, el Complex Esportiu Sabadell Sud, la Pista Coberta d’Atletisme i, en època d’estiu, la Bassa i la resta de piscines municipals.
 

El segell que acredita que la moto de la Policia Municipal compta amb un desfibril·lador Foto: Ajuntament de Sabadell


En paral·lel, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de formació i sensibilització relacionada amb l’ús dels aparells, que en primer lloc s’està impartint a professionals de diferents serveis municipals i efectius policials i que després es vol fer arribar al conjunt de la ciutadania.

Tot plegat, forma part d'una iniciativa municipal que planteja arribar fins a la ciutadania, ja que el propi aparell indica què cal fer pas a pas. Durant aquest 2018 i el 2019 se n’instal·laran a diferents punts de la via pública, com a darrer pas per a fer de Sabadell una ciutat amb espais públics cardioprotegits.