Imputats dos policies espanyols per les càrregues de l'1-O a Barcelona

El cap de l'operatiu policial, Diego Pérez de los Cobos, haurà de comparèixer com a testimoni

Redacció
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 23:57h

Actuació de la policia espanyola en un col·legi electoral de Barcelona Foto: Claudio Rivero


Creix la llista d'agents de la policia espanyola investigats per les càrregues de l'1-O. El titular del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar dos antidisturbis de la Policia Nacional per un presumpte delicte de lesions i un altre contra la integritat moral de tres denunciats que van patir la brutalitat policial a l'escola Mediterrània de la capital catalana.

Aquests dos agents se sumen als cinc membres de la Guàrdia Civil citats en qualitat d'investigats al jutjat 4 d'Amposta per l'actuació policial durant el referèndum del passat 1 d'octubre a la Ràpita. A més, el magistrat requereix a la policia espanyola que aporti còpies de les comunicacions entre el centre de comandament de l'operatiu i els comandaments dels antidisturbis sobre el terreny.

En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés ElDiario.es, el jutge cita a declarar el coordinador de l'operatiu policial, Diego Pérez de los Cobos, com a testimoni. Abans de formalitzar la petició, el jutge instructor de la causa havia demanat al cos policial que identifiqués als agents que van formar part del desplegament per impedir la celebració del referèndum.

Concretament, el jutge va requerir a la brigada d'informació que detalli el nombre d'agents que va actuar a cadascun dels col·legis electorals en els quals es va desplegar el cos policial, les funcions que van desenvolupar cadascun d'ells i el número d'identificació de l'uniforme.