Detenen un regidor de la CUP de Manresa per l'ocupació del rectorat de la UAB

Jordi Garcés es trobava participant en una acció de la PAHC

Jordi Garcés, en el moment de la detenció
Jordi Garcés, en el moment de la detenció | PAHC Bages
Redacció
07 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:13h
Els Mossos d'Esquadra han detingut, aquest matí de dimecres, 7 de febrer, el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Manresa Jordi Garcés. L'edil, a qui pesava una ordre de crida i recerca per la seva participació en l'ocupació del rectorat de la UAB l'abril del 2013, es trobava participant en una acció de la PAHC quan la policia de la Generalitat l'ha arrestat per lliurar-li una ordre de citació pel judici del cas Som 27 i més. Una ordre que ja havien intentat lliurar-li altres vegades però que ell sempre havia rebutjat.

Recordem que el juliol de l'any passat la Fiscalia va comunicar que demanaria 11 anys i cinc mesos de presó per a 25 estudiants, un treballador del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i un professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per l'ocupació del rectorat del centre l'abril del 2013. El fiscal basava la seva acusació, principalment, en els delictes de desordres públics i violació de domicili jurídic. A més, demanava 383.000 mil euros en concepte de responsabilitat civil al conjunt dels investigats i 9.600 euros de multa per a cadascun d'ells.

Les penes per a set estudiants s'eleven a gairebé 14 anys de presó per un delicte de coaccions arran d'un escrache a l'antiga vicerectora. Entre ells s'hi troba el regidor Garcés, que justament ahir, va protagonitzar una roda de premsa en la qual va manifestar que "les acusacions que es van fer van ser totalment arbitràries i a dit", tenint en compte que en la mobilització de la UAB hi van prendre part centenars de persones.

Davant d'això, membres del col·lectiu Som 27 i més, gent de la CUP, dels CDR i de la PAHC han convocat, a un quart de dues del migdia, una concentració de protesta davant dels jutjats de Manresa.