La direcció de RTVE podrà llegir els correus dels seus periodistes

La corporació ha publicat una norma sobre l'ús dels sistemes d'informació que habilita la direcció a accedir als correus dels treballadors o monitoritzar els seus equips i dispositius mòbils, segons "eldiario.es"

Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat el 07 de febrer a les 9:55h

La seu de RTVE a Madrid Foto: Europa Press


RTVE, amb seu a Sant Cugat, ha aprovat una norma sobre "l'ús segur dels sistemes d'informació" amb un punt que ha aixecat polèmica. Segons ha informat en exclusiva eldiario.eshabilita a la corporació a accedir als correus dels treballadors i monitoritzar l'activitat als mòbils i equips de treball, fet que podria vulnerar el secret professional que empara els periodistes. 

L'ens justifica l'aprovació de la norma "amb motiu de l'increment dels riscos de ciberatacs els últims temps i tenint en compte la necessitat de protegir els arxius i serveis informàtics de RTVE". En concret, l'article número 8 "inquieta els periodistes" de la televisió pública espanyola: "La direcció podrà controlar  si es fa un ús correcte i responsable dels mitjans i recursos informàtics incloent la supervisió de l'ús del correu electrònic i l'accés a internet durant la jornada de feina". 

Així mateix, es podran adoptar "mesures específiques de control i prevenció de l'ús incorrecte realitzant revisions periòdiques dels equips i instal·lant programes de monitorització, establint alertes, revisions tècniques i del contingut dels equips i dispositius".