El cas Bemba de Sabadell torna avui als jutjats

Avui declaren els testimonis, entre ells el portaveu socialista local, Josep Ayuso

Els concentrats han demanat l'absolució de l'onzena d'acusats
Els concentrats han demanat l'absolució de l'onzena d'acusats | NacióSabadell
07 de febrer del 2018
El cas Bemba torna aquest dimecres a judici, 14 anys després d’aquella nit de setembre de 2003 en què la Policia Municipal i la policia espanyola van detenir onze persones, d’entre 18 i 22 anys, acusades dels delictes d’atemptat a l’autoritat, resistència a l’autoritat, danys i desordres públics. Ho fa després que el passat 18 de gener van declarar els acusats, entre ells l’excentral del Barça, Oleguer Presas, responent a les preguntes de la fiscalía, l’acusació i la defensa, mentre que dos no hi han pogut prendre part perquè són fora del país. 

En aquesta ocasió, se sentirà la veu dels testimonis, entre ells el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, que en aquella època era també regidor del govern de Manuel Bustos i que hauria presenciat els fets. En canvi, i tot i que s'havia sol·licitat també la declaració del propi Bustos i el seu germà Paco, com a llavors responsable de la Policia Municipal, el jutge va decidir no acceptar aquesta sol·licitud.

Sí que declararan, també com a testimonis, els llavors responsables de la policia espanyola i la Policia Municipal a la ciutat.