​VÍDEO «Operación Triunfo» s'acomiada del Vallès amb rècords d'audiència

La gala final va obtenir un 30,8% de share i ja es dibuixa una segona edició del programa | La navarresa Amaia es corona com a guanyadora i la catalana Aitana s'ha classificat en segona posició

Tots els participants del concurs, a la gala final
Tots els participants del concurs, a la gala final | RTVE
Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:22h

Amaia es la guanyadora de l'edició d'enguany d'Operación Triunfo (OT), que ha obtingut un 30,8% de share. Podeu veure la seva actuació a la fase final en el vídeo de sobre. La jove navarresa, que també representarà Espanya a Eurovisió i que ha estat una de les animadores del concurs per la seva relació romàntica amb el català Alfred, ha rebut un 46% dels vots en la gala que s'ha celebrat en directe aquest dilluns. S'emporta un premi de 100.000 euros. 

El programa s'ha acomiadat, així, de Terrassa amb una gala final difosa en directe des del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC), tot i que dimarts que ve se n'emetrà una altra d'especial amb la participació de tots els concursants. Fonts de Gestmusic asseguren que ja s'està treballant per innovar en una segona edició del "ressucitat programa", en paraules del director, Tinet Rubira, mentre que TVE apunta a la "il·lusió" per reeditar l'èxit d'aquest any. 

Amaia, molt emocionada i sense paraules, ha agraït el suport del públic, els seus pares i s'ha enrecordat de l'aniversari de la seva iaia. 

L'edició d'OT d'aquest any ha tingut una gran repercussió a les xarxes socials, amb grans audiències acumulades, ja que TVE ha posat els continguts a disposició dels usuaris i d'altres cadenes de televisió de manera gratuïta.
 

Amaia, a la gala final Foto: RTVE


Amaia no ho ha tingut fàcil. La catalana Aitana ha quedat segona amb un 42% dels vots. La tercera classificada ha estat Miriam, amb un 12%. Alfred i Ana Guerra han quedat en quarta i cinquena posició i no s'han pogut classificar per la fase final.

La gala final ha estat carregada d'emocions i els cinc finalistes han demostrat la seva evolució al llarg del concurs. Alfred ha sorprès amb el seu trombó, que ha tornat a acompanyar-lo en el tema que ha escollit per a la gala final: Don't stop the music. Ana Guerra ha emocionat amb Volver, l'obra mestra de Carlos Gardel, i Aitana ha optat per un tema de Sia, una de les seves artistes favorites. Amaia ha tornat a demostrar que pot fer màgia amb un piano i la seva veu, i ho ha fet amb Miedo, de Mclan. Miriam, la lleona de l'edició, ha escollit Invisible de Malú, una artista amb la que se sent identificada.

Ja a la fase final, Aitana ha tornat a defensar Bang, bang, que ja va cantar a la gala 0. Amaia ha cantat, també com va fer a la gala 0, Starman de David Bowie. Per últim, Miriam ha cantat No te pude retener de Vanesa Martín. 

Una gala especial amb convidats de luxe

Manuel Martos, Mónica Naranjo, Joe Pérez-Olive i Rosa López han estat el jurat escollit per aquesta ocasió tan especial. Només han opinat, ja que no hi ha hagut nominacions i el públic ha estat l'únic amb opció a vot.   
 

Tots els participants del concurs, a la gala final Foto: RTVE


La gala ha arrencat amb força, amb el tema Mi gran noche interpretat pels cinc finalistes amb Raphael. No ha estat l'únic artista que els ha acompanyat, Pablo Alborán ha cantat el seu tema Prometo.

David Bisbal, que els va visitar aquesta setmana a l'acadèmia, també els ha acompanyat a la gran final. Un problema amb la taula de so ha impedit al cantant actuar com estava previst, tot i que ha volgut dedicar un fragment de Mi princesa a capela.

Aquí podeu veure tots els vídeos de les actuacions de la final. A sota les actuacions dels tres finalistes.