procés català

Oliu: «El meu cor sempre estarà a Sabadell»

El president del Banc Sabadell assegura que l'1-O ha tingut "un impacte marginal" sobre l'activitat econòmica

per Albert Hernàndez, 6 de febrer de 2018 a les 11:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, durant la conferència Foto: Albert Hernàndez


El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha defensat la marxa de la seu social a Alacant, tot i que ha remarcat que "el meu cor sempre estarà a Sabadell". La història de l'entitat "segueix estant arrelada a la ciutat" que el va veure néixer i créixer. Així s'ha manifestat en la conferència de les perspectives econòmiques, que s'ha organitzat aquest dimarts a la Cambra de Comerç de Sabadell.


Oliu ha remarcat "l'arrelament històric" del banc a la ciutat i ha confessat que la marxa de Catalunya li ha fet més mal que a ningú. Tot i que ha dit que va ser una mesura coneguda, de la qual va alertar fa un any en aquest mateix lloc i als polítics catalans.

Sobre les conseqüències econòmiques de l'1-O, ha explicat que "han tingut un impacte marginal. Encara que si es repetís sistemàticament" podria provocar que les previsions de creixement de l'entitat per a Catalunya, baixessin de l'1% en comptes de ser del 3%. No ha volgut valorar els efectes de la marxa d'empreses de Catalunya, però ha matisat que "se sabrà a llarg termini". 


En aquesta línia de pronòstics, ha rebaixat les xifres que col·loquen el creixement del PIB espanyol entre el 2,8% i 3% a un 2,5% per "la incertesa política". Oliu ha precisat que és una xifra preventiva i ha afirmat que l'economia marxa a bon ritme. 

El final de la crisi 

El president del Banc Sabadell ha afirmat que Espanya "està fora de la crisi" i ha calculat que el període positiu en el qual es troba s'allargui dos o tres anys més. Ho ha justificat per la reversió del deute públic privat, que s'assembla a la resta de països de la Unió Europea , i al creixement sostingut del sector immobiliari, que al seu parer és un clar signe de la recuperació. Tot i així, ha admès un comportament dels preus que "no ha estat homogeni", detallant la pujada en zones com Madrid, la província de Barcelona i la costa com a l'àrea de Girona.

Ha advertit que el dèficit públic espanyol "no està arreglat", suggerint que hauria de ser del 0% pel risc que es disparés si arribés una nova crisi, i ha atribuït aquesta xifra a les conseqüències de la crisi per la "condescendència" del Govern del estat a l'hora de negociar.

 

Participació