Cecot denuncia que l'expulsió «vulnera els estatuts de Foment» i perjudica la institució

Antoni Abad manté el "compromís" de presentar-se a les properes eleccions a la presidència de Foment i fa una crida a canviar "l'estil amb què es governa" la patronal

Antoni Abad
Antoni Abad | Josep M. Montaner
Redacció
05 de febrer del 2018
Actualitzat a les 22:08h
El president de Cecot, Antoni Abad, ha denunciat que la fórmula d'expulsió temporal de la patronal vallesana aprovada aquest dilluns per la Junta Directiva de Foment del Treball "vulnera els estatuts" de la patronal i "perjudica" la institució. "És una fórmula certament curiosa i difícil d'entendre", ha dit Abad en declaracions a l'ACN aquest dilluns, després de la reunió de la Junta Directiva de Foment que ha decidit, a proposta del president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, suspendre Cecot com a membre col·lectiu fins a finals de 2018, quan acaba el seu mandat al capdavant de Foment.

"Estem molt sorpresos, no sé quins objectius està perseguint [Gay de Montellà], però perjudica i molt a Foment perquè és una pèrdua important de representativitat", ha remarcat el president de la patronal amb seu a Terrassa. D'altra banda, Abad ha assegurat que manté el "compromís" de presentar-se a les properes eleccions a la presidència de Foment i ha fet una crida a canviar "l'estil amb què es governa" la patronal. "Els socis de Foment s'han de preguntar si se senten representats per aquest estil de governar la institució o si no és urgentíssim fer un pas endavant cap a una renovació i modernització de Foment", ha plantejat Abad, que ha afirmat que continua mantenint el compromís de presidir la principal patronal catalana. 

Abad ha lamentat que aquest dilluns "és un dia trist" però ha assegurat que se segueixen "sentint membres de Foment". De fet, perquè l'expulsió sigui efectiva l'Assemblea General de la patronal haurà d'avalar la decisió de la Junta. El president de Cecot també s'ha queixat que s'ha fet una "interpretació recargolada" dels fets que se'ls va demanar justificar. "Tot és molt estrany, aquesta celeritat. Fins i tot s'ha arribat a plantejar que no ens havíem desdit dels fets" que amb l'expedient d'expulsió obert el passat 8 de gener se'ls demanava que justifiquessin, ha explicat Abad. 

Entre les actuacions que Cecot havia de justificar estava l'enviament una carta al ministre d'Economia, Luis de Guindos, en la qual criticava el decret llei que facilitava el trasllat de seu social d'empreses després de l'1-O o la participació de Cecot en la Taula per la Democràcia. En referència a l'escrit d'al·legacions que van presentar la setmana passada, Abad ha afirmat que la seva resposta "aportava moltes proves en les quals quedava ben palès el nostre respecte i el nostre interès de servei al teixit empresarial".