Fins quan durarà el temporal de neu?

Bona part del país s'ha despertat cobert de color blanc aquest dilluns al matí i les previsions indiquen que les nevades encara poden allargar-se força hores

Ninot de neu d'aquest dilluns al matí a Manlleu.
Ninot de neu d'aquest dilluns al matí a Manlleu. | Adrià Costa
Redacció
05 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:47h
Feia temps que s'esperava i ja ha arribat. El temporal de neu ha descarregat amb força aquesta matinada de diumenge i ho ha continuat fent al llarg del matí de dissabte. El caos i col·lapse a les carreteres i les postals fascinants que han quedat arreu del país han marcat l'inici de la setmana.

Les comarques més afectades i on cal circular amb precaució són les del Pirineu, Prepirineu i les de la Catalunya Central: Bages, Solsonès, Berguedà, Osona, Moianès, Anoia i la Garrotxa. En aquestes comarques, la cota de neu s'ha situat durant tota la nit als 500-600 metres. Molts transports escolars de la zona han estat suspesos.

Ara bé, fins quan està previst que s'allargui aquest temporal? Pararà de nevar aviat o va per llarg? Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que, ara per ara, la neu i la pluja ens acompanyaran -i amb força intnesitat- durant les properes hores. Aquest dilluns està previst que nevi tot el dia a la meitat nord de Catalunya i per sota dels 700 metres. La pluja continuarà arreu del país al llarg de tot el dia i s'allargarà fins dimarts. La cota de neu, però, anirà pujant al llarg del dia, fins a situar-se als 700-900 metres a mig matí, i als 1.000 a la tarda. A hores d'ara, ja s'han acumulat entre 40 i 50 cent centímetres de neu a molts punts del Pirineu i el Montseny.

Aquest dimarts encara hi haurà precipitacions en forma de neu, tot i que seran menys intenses. Nevarà a cotes molt baixes del prelitoral sud i, fins i tot, podria arribar a l'extrem nord de l'Alt Empordà.  Tot seguit, un recull d'imatges de NacióDigital de la neu que ha caigut arreu de Catalunya.
 

Neu a Manlleu, aquesta matinada. Foto: Adrià Costa

 

Retenció aquesta tarda entre Urús i Riu de Cerdanya, just abans del Túnel del Cadí. Foto: Guillem Quintana

 

El Ripollès s'ha despertat tenyit de blanc. Foto: Arnau Urgell

 

El Berguedà, cobert de neu. Foto: Aida Morales

 

Els Mossos regulant el trànsit davant el col·lapse en un Port de Comiols col·lapsat. Foto: Jordi Peró
 

La neu al Montseny. Foto: @RBMontseny

 

Col·lapse viari a Benavent, al Port de Comiols, aquesta tarda. Foto: Jordi Vilves

 

A Puigcerdà s'han acumulat entre 30 i 40 centímetres de neu Foto: Ivan Sanz

 

La neu a Manlleu. Foto: Adrià Costa
 

Ninot de neu d'aquest dilluns al matí a Manlleu. Foto: Adrià Costa

 

La neu va arribar amb força diumenge a la nit. Foto: Adrià Costa

 

Una llevaneu treballant al port de Montllobar, aquest diumenge al vespre. Foto: Jordi Peró