Noves obres al Passeig de la Plaça Major per deixar-lo enllestit

S'actuarà als extrems nord i sud i s'espera que estigui acabat abans de l'Aplec de la Salut

02 de febrer del 2018
Actualitzat el 22 de març a les 20:39h
La llarga reforma del passeig de la Plaça Major toca al seu final. El proper 12 de febrer començaran unes obres per homogeneïtzar-lo als extrems nord, al límit amb el passeig Manresa, i sud, la plaça Doctor Robert. "Ja no hi haurà els pegats actuals", ha afirmat el segon tinent d'alcalde, Juli Fernàndez, i ha afegit, "és la fidelització del projecte" endegat en anteriors mandats.

Es posarà el mateix tipus de paviment, de granit i polit, per donar "continuïtat", com ha remarcat Fernàndez i comptarà amb una inversió de 150.000 euros. S'espera que les obres s'allarguin uns quatre mesos, per tant, aquest tram quedarà tallat i les línies d'autobús que l'utilitzen, els que van d'est a oest, alteraran el seu recorregut, "el mateix que es fa el cap de setmana", ha precisat el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, i es reforçarà el servei per mantenir la freqüència de pas.

Les feines que impliquin càrrega i descàrrega entraran i sortiran pel passeig Manresa, en cas de fer-ho pel nord, i per la Rambla, en cas de fer-ho pel sud. També caldrà reubicar les terrasses de la zona. En canvi, els veïns afectats sí podran accedir-hi. Guerrero ha indicat que s'aprofitaran aquests treballs per "ampliar" el passeig Manresa que beneficiarà al vianant.  
 

El tinent d'alcalde explicant les obres al passeig Foto: Albert Hernàndez


Projecte temporal a l'espera del definitiu

El tinent d'alcalde ha explicat que la idea és tenir "els elements verds, d'estada i ombra" posats quan hi hagi el projecte definitiu i ha continuat, "que es puguin fer servir en altres punts de la ciutat mentre es fan les obres per executar-lo". 

En aquest sentit, ha avançat que s'ha encarregat a l’arquitecte Rafael de Càceres, cap d’Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona en l'època dels Jocs Olímpics, un estudi per tenir "una solució definitiva" al passeig. Ha recordat que té un "handicap: els grans arbres urbans amb un aparcament subterrani" i "la convivència" entre el vehicle i el vianant.  

Fernàndez ha detallat el calendari que ha fixat el consistori per tal d'acabar la reforma d'aquest emplaçament sabadellenc. Entre febrer i octubre vol fer la contractació i redacció del projecte, licitar-lo a l'octubre i al juny de 2019 iniciar els treballs.